Bøderegn ved populært streetfood-marked efter parkeringskaos

Politiet er i disse dage ekstra opmærksomme på ureglementerede parkeringer i Rørvig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et populært madmarked i Rørvig har gjort det svært at finde parkeringspladser i byen på de lune sommeraftener.

Det har fået folk til at parkere på cykelstier og i private indkørsler, derfor har Midt- og Vestsjællands Politi øget opmærksomheden i området.

quote Jeg har set et barn få en bildør i hovedet

Anne Henningsen, nabo

Siden fredag den 16. juli har politiet haft ekstra fokus på uregelmæssige parkeringer i havnebyen i Odsherred. For ifølge færdselsloven må man hverken standse og parkere på en cykelsti eller andre steder, hvor det er til fare eller ulempe for trafikken.

- Forseelser af denne art vil som udgangspunkt medføre en parkeringsafgift, medmindre køretøjet er henstillet til direkte fare for færdslen. Så kan omkostninger til borttransport og bødestraf komme på tale, oplyser politiet.

Siden fredag har politiet udskrevet 18 parkeringsafgifter, de 14 af afgifterne er blevet udstedt i de tidlige aftentimer.

Sådan så det ud ved madmarkedet tirsdag aften.
Sådan så det ud ved madmarkedet tirsdag aften. Foto: Privatfoto - Thomas Herskind


Købmand har ansat parkeringsvagt

Naboer til madmarkedet har tidligere fortalt TV2 ØST, at de har oplevet flere farlige situationer på grund af de mange ureglementerede parkeringer.

- Jeg har set et barn få en bildør i hovedet, fortalte nabo Anne Henningsen blandt andet.

Situationen langs Rørvigvej, hvor madmarkedet ligger, har fået flere beboere i området til at tage affære for eksempel ved at lægge træstubbe ud, så det bliver vanskeligere at parkere ved cykelstien.

Karsten Bruun og Anne Henningsen har sommerhus skråt over for streetfoodmarkedet.
Karsten Bruun og Anne Henningsen har sommerhus skråt over for streetfoodmarkedet. Foto: Line Strand - TV2 ØST

- Vi har skrevet til kommunen masser af gange, men der sker intet, fortalte Karsten Bruun, der lige som Anne Henningsen mener, at det er kommunen, der skal gøre noget ved det generende parkeringskaos.

- Når de (kommunen, red.) giver tilladelse til det her, så må de også følge op på det, for det går jo også udover Rørvig Streetfood, tilføjede hun.

Hos Spar lidt længere nede af Rørvigvej har de ansat en parkeringsvagt og begrænset parkeringstiden for at sikre parkeringspladser til deres kunder.

Særligt et problem i aftentimerne

Tirsdag var politiet igen til stede på Rørvigvej, og her var det tydeligt, at det er omkring aftensmadstid, folk begynder at parkere på uhensigtsmæssige steder.

- Om eftermiddagen, klokken 16.30, var en patrulje forbi området, hvor der ikke var nogen ulovligt parkerede køretøjer på stedet, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationskonsulent i Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men omkring klokken 19.00 var vi der så igen og kunne konstatere, at der var seks biler, der var parkeret på cykelstien, tilføjer han.

Hos Rørvig Streetfood håber, man på der snart bliver fundet en løsning, og indtil da opfordrer de gæsterne til at lade bilen stå og tage cyklen i stedet for.

Odsherred Kommune oplyser, at man er opmærksom på parkeringsproblemerne, og at man vil se nærmere på dem til efteråret.