Politiet forlænger lukning af Bandidos-klubhuse af frygt for angreb

I yderligere 14 dage vil politiet holde klubhuse tilhørende Bandidos MC lukket for at imødegå flere angreb i en verserende konflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medlemmerne af Bandidos MC må endnu ikke vende tilbage til deres klubhuse her i regionen. Det sker som følge af et opholdsforbud, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sammen med Midt- og Vestsjællands Politi har udstedt i et fortsat forsøg på at holde en verserende bandekonflikt i Københavnsområdet på afstand.

Det drejer sig om konflikten mellem grupperingerne Bandidos MC og NNV. Siden årsskiftet er uoverensstemmelserne mellem de to grupper kommet til udtryk ved flere voldsomme episoder i hovedstadsområdet samt i det nordøstlige Sjælland, oplyser politiet om baggrunden for at lukke klubhusene og nu forlænge lukningen med yderligere 14 dage.

Hvem er NNV?


Klubhusene, der befinder sig på tre forskellige adresser her i regionen i henholdsvis Jyderup, Næstved og Flakkebjerg, blev lukket den 28. januar 2021 af politiet. I første omgang i 14 dage – men det forlænges nu til og med 25. februar.

- Midt- og Vestsjællands Politi vurderer, at der på baggrund af den verserende konflikt mellem Bandidos MC og NNV-gruppen fortsat er en betydelig risiko for angreb på adresserne, hedder det i en meddelelse fra politikredsen i det midt- og vestsjællandske område.

Gode erfaringer med lukkede klubhuse

Beslutningen om opholdsforbuddet er ifølge politiet taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme – også kendt som "Rockerloven" – og skal altså medvirke til at holde konflikten væk fra det øvrige Sjælland.

- Lukningen skete af sikkerhedsmæssige årsager, da klubhusene potentielt kunne blive udsat for angreb til fare for de omkringboende, hedder det i en meddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som videre skriver:

- Politikredsen vurderer nu, at betingelserne for lukningen af klubhusene stadig er til stede.

For 14 dage siden forklarede politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST, at klubhusene anses for at have en særlig høj status i de kredse, hvor konflikten udspiller sig.

- Vi har gode lokale erfaringer med, at når vi har den her type ekstremt voldelige konflikter, at vi så sætter os på klubhusene. For det er et trofæområde for modstanderen, og det er et samlingspunkt for dem, der er en del af konfliktbilledet, forklarede han.

Der er med andre ord tale om et præventivt tiltag, som nu forlænges i 14 dage yderligere.

Overtrædelsen af opholdsforbuddet straffes ifølge politiets informationsskilte rundt ved de tre lokationer med fængsel i op til 2 år.

Uden for TV2 ØST-sendeområdet har politiet også sat sig på et klubhus med adresse i Gundsømagle ved Roskilde.