Lukket rockerborg skaber glæde: - De hører ikke til her, hvor børn render rundt

En konflikt mellem Bandidos og banden NNV har ført til lukning af flere klubhuse her i regionen. Lokalt hilses de 14 dages opholdsforbud velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagen igennem har patruljer i regionens to politikredse med jævne mellemrum lagt vejen forbi de tre rocker-klubhuse, der torsdag blev omfattet af et midlertidigt opholdsforbud.

Det sker for at sikre, at forbuddet overholdes, forklarer politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, der videre uddyber baggrunden for gårsdagens beslutning:

- Vi vil undgå den konflikt – som lige nu er i det storkøbenhavnske og det nordsjællandske område – at den også udspringer her ned til.

Forbuddet mod at opholde sig i de tre rockerborge gælder frem til den 11. februar, hvormed politiet håber, at den voldelige konflikt imellem Bandidos og bandegrupperingen NNV ikke spreder sig til det øvrige Sjælland.

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, beskriver opholdsforbuddet som et præventivt tiltag, der skal holde en verserende konflikt på afstand.
Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, beskriver opholdsforbuddet som et præventivt tiltag, der skal holde en verserende konflikt på afstand. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

- Vi har gode lokale erfaringer med, at når vi har den her type ekstremt voldelige konflikter, at vi så sætter os på klubhusene. For det er et trofæområde for modstanderen, og det er et samlingspunkt for dem, der er en del af konfliktbilledet, siger Kim Kliver.

Bange for at blive skudt

Et af klubhusene ligger på Ringstedgade i Næstved og tilhører Bandidos. Men stod det til Jette Bau fra Fensmark, måtte politiets tiltag gerne blive mere permanent end det foreløbige opholdsforbud, der løber fra i går, torsdag, og 14 dage frem.

Politiet lagde fredag formiddag vejen forbi rockerklubhuset på Ringstedvej i Næstved.
Politiet lagde fredag formiddag vejen forbi rockerklubhuset på Ringstedvej i Næstved. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

- Jeg synes, det er fedt, det er lukket – jeg synes, det er rigtig godt. De skal ikke være her – de hører ikke til her, siger hun og uddyber sit argument:

quote Her render børn, og vi handler her – og med alt den ballade, der har været derinde – nej de hører ikke til her

Jette Bau, Fensmark

- Her render børn, og vi handler her – og med alt den ballade, der har været derinde – nej, de hører ikke til her.

Jette Bau peger blandt andet på, at rockerklubhuset kan gøre det svært at få folk til at slå sig ned i området:

- Man kan da ikke lide, at der bor sådan nogle mennesker, som ikke overholder regler, og man kan jo blive skudt. Der er ikke nogen, der gider at bo her, hvis de først har fået opsnuset, at der bor sådan nogle her.

Foruden klubhuset i Næstved omfatter lukningen også en rockerborg i Flakkebjerg Stationsby syd for Slagelse, der tilhører en støttegruppe til Bandidos, ligesom også rockerborgen i Jyderup mellem Holbæk og Kalundborg er blevet lukket af politiet.

Også den er tilholdssted for en støttegruppe til Bandidos.

Overtrædelsen af opholdsforbuddet straffes ifølge politiets informationsskilte rundt ved de tre lokationer med fængsel indtil 2 år.