Politiet advarer om store naturbrande

Politikredsene og brandvæsnet har fået flere anmeldelser om naturbrande. De opfordrer til forsigtighed med ukrudtsbrænderen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Naturbrand, ild i hæk, risiko for spredning. 

Sådan har meldingerne flere gange lydt til brandvæsenet og politikredsene i løbet af lørdagen. 

quote Man skal ikke klippe hæk med en ukrudtsbrænder.

Morten Kronbo, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Først var der brand i et skovstykke i Faxe Ladeplads, så indløb en anmeldelse om en brand i en hæk i Mogenstrup og dernæst endnu en hækkebrand i Holbæk. 

Alle brandene blev slukket forholdsvist hurtigt, og der er ingen melding om personskader. 

Men hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning gav brandene travlhed på vagttelefonen, det samme hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi. 

Pas på med ukrudtsbrænderen

Ifølge vagtchef Morten Kronbo fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opstår brande som dem, der blev anmeldt lørdag, ofte, hvis folk bruger deres ukrudtsbrænder i haven, mens det er meget tørt, som det er netop nu. 

Derfor kommer han med en opfordring til dem, der skal i haven: 

- Man skal ikke klippe hæk med en ukrudtsbrænder. Hverken når det er tørt eller i det hele taget, siger han. 

Her kan du se beredskabet demonstrere, hvor hurtigt ilden spreder sig i tørre afgrøder. Arkiv.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi giver det tørre vejr også anmeldelserne om brand anledning til at komme med en opfordring om at passe på med at tænde ild i naturen lige nu.

- Jeg vil opfordre til, at hvis man udenfor skal bruge noget, der minder om åben ild som ukrudtsbrændere eller andet, så skal man udvise stor påpasselighed, for der skal utrolig lidt til, når det er så tørt, og det kan sprede sig, siger Lasse Jensen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
Solskinnet indbyder til grill i haven - beredskabschef opfordrer til omtanke
Læs også
Solskinnet indbyder til grill i haven - beredskabschef opfordrer til omtanke

- Hvis man antænder en brand, risikerer man, at det kan gå så stærkt, at man ikke har mulighed for at slukke det igen, for når det er så tørt, kan der hurtigt ske spredning. Som vi har set tidligere år, så er der i denne sæson, at der kan opstå større naturbrande, tilføjer han.

Udover opfordringen advarer politiet om, at man kan risikere en bødestraf, hvis man kommer til at antænde en større brand.

Tørt med tørt  

Fredag kunne TV2 ØST fortælle, hvordan den seneste måned har været exceptionelt tør

Det gælder for hele landet, og her i regionen har det især vist sig på Møn, hvor man i hele maj måned næsten ikke fik noget vand overhovedet. 

Det går udover landbruget. Blandt andet på figenplantagen ved Borre, hvor ejer Erik Mosborg er begyndt at vande sine figentræer. 

- Hvis ikke de får det vand, de skal, så bliver det jo ikke sådan nogle saftige figner, og det skal det jo gerne være, sagde han til TV2 ØST fredag.

Tørke, landbrug, Møn
Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Faktisk ser det tørre vejr ikke ud til at ændre sig foreløbigt. Ifølge DMI lader regnen nemlig vente på sig. 

- De første 10 dage er der ikke rigtig noget, der tyder på, at vi får et markant vejrskifte. Om der så kommer en enkelt lille regnbyge, når vi kommer ud over den her uge, det kan godt være. 

- Men det er ikke noget, der kommer til at batte noget som helst, og det bliver jo langt fra alle, der får, sagde meteorolog Henning Gisselø til TV2 ØST fredag. 


Nyhedsoverblik