Passagerer vrimler til gratis færger - Molslinjen runder 100.000

100.000 er rejst gratis med Molslinjens færger. Største stigning har fundet sted på ruten mellem Sjællands Odde og Aarhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringens sommerpakke med gratis færgebilletter til gående og cyklende på landets indenrigsfærgeruter har givet travlhed på havnene rundt omkring i landet.

quote Det har givet os gående og cyklende gæster på ruter, som normalt ikke benyttes så meget af den slags gæster

Jesper Skovgaard, kommercielle direktør hos Molslinjen

Alene Molslinjen, der driver syv færgeruter i Danmark – foruden to udenrigsruter – har man ind til videre budt 100.000 gående og cyklende passagerer velkommen ombord, siden sommerpakken blev åbnet første juli.

Den største procentvise stigning i antallet af gående og cyklende har man oplevet på ruten mellem Sjællands Odde og Aarhus, hvor næsten gående 12.000 har rejst gratis med.

- I de første uger af juli har der været 150 procent flere gående end i samme periode sidste år, oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

På ruterne Kalundborg-Samsø og Tårs-Spodsbjerg tegner cyklisterne sig for de største passagerstigninger med godt en fordobling på begge ruter.

Nye passagerer har fundet vej til færgen

Regeringen har sat penge af i sommerpakken, til at rederierne på landets indenrigsfærgeruter kan tage gående og cyklister med gratis om bord som en håndsrækning til både de mange, der holder ferie under danske himmelstrøg og det lokale kultur- erhvervsliv på øerne, som har været hårdt ramt af corona-nedlukningen.

- Det har givet os gående og cyklende gæster på ruter, som normalt ikke benyttes så meget af den slags gæster, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i en pressemeddelelse.

Det er færgeselskabernes eget valg, om de vil deltage i sommerpakken og dermed udbyde gratis færgerejser for gående og cyklister i juli. Hvis de deltager, får de efterfølgende den manglende billetindtægt dækket af staten. 

Også andre af regionens færgelinjer har oplevet stor efterspørgsel siden 1. juli.

I starten af juli måtte Orøfærgen efterlade passagerer på havnekajen. Der vi ikke plads til alle om bord, herunder flere af øens egne indbyggere. Siden har Holbæk Kommune, som driver ruten, besluttet at sætte flere afgange ind.

Sommerpakkens tilbud om gratis rejser med indenrigsfærger slutter den 31. juli. Her afløses ordningen af sommerpakkens anden del, som giver billigere færgebilletter til udvalgte destinationer i Danmark.