Nattelivet vil have dækket alle udgifter ved udsat åbning

Pengekassen er ved at være tom for mange virksomheder i nattelivet, lyder advarslen fra brancheorganisationen Horesta.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nattelivet bør kunne få dækket alle udgifter, hvis nedlukningen af branchen forlænges yderligere.

Sådan lyder ønsket fra Horesta, brancheorganisationen for restaurationsbranchen.

Meldingen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) har varslet, at nattelivet ikke kan åbne som planlagt i august.

quote Det er jo en branche, der er enormt presset allerede, fordi de har været tvangslukket et halvt år

Kristian Nørgaard, chefkonsulent, Horesta

Og det vil have enorme konsekvenser for virksomhederne i nattelivet, siger Kristian Nørgaard, der er chefkonsulent hos Horesta.

- Det er jo en branche, der er enormt presset allerede, fordi de har været tvangslukket et halvt år. Og branchen betaler fortsat en væsentlig del af regningen selv, siger han.

Økonomien styrtbløder

Som TV2 ØST kunne fortælle onsdag, så har de seneste udmeldinger fra Christiansborg fået blandet andre natklubben Nattoget i Slagelse til at opsige samtlige 38 medarbejdere som følge af økonomiske vanskeligheder.

- Det er sørgeligt, det er klart. Det er unge mennesker, og mange af dem har været her i lang tid, sagde Thomas Munkholm, presseansvarlig for Nattoget onsdag til TV2 ØST.

Læs også
Usikkerhed om nattelivets fremtid – diskotek opsiger alle medarbejdere
Læs også
Usikkerhed om nattelivets fremtid – diskotek opsiger alle medarbejdere

Og hos natklubben og spillestedet N.Y.K. EVENT i Nykøbing Falster var budskabet også utvetydigt fra direktør Alan Rømer:

- Vores økonomi er blodrød og styrtbløder. Det bliver en hård omgang.

Smertegrænsen ved at være nået

Onsdag skal Folketingets partier forhandle om den fortsatte genåbning - og i den forbindelse vil en fortsættelse af hjælpepakkerne også være på forhandlingsbordet.

Her opfordrer Horesta til, at man ikke blot forlænger de eksisterende hjælpepakker. De skal udvides, så nattelivet fremover kan få dækket alle udgifter i forbindelse med nedlukningen.

- Hvis ikke nattelivet kan komme til at åbne, så må man genbesøge hjælpepakkerne. For når ikke man kan tjene en eneste krone og samtidig skal betale regninger hver måned, fordi man ikke kan få dækket hele lønnen, så bliver kassen tømt, siger Kristian Nørgaard.

- Desværre er smertegrænsen ved at være nået for rigtig mange, og nogle har været nødt til at fyre. Og så kan man ikke komme tilbage på lønkompensation. Det er enormt uholdbart.

Han anslår, at der er omkring 3000 fuldtidsstillinger i nattelivet i Danmark. Men derudover er der også mange studerende og andre ansat på deltid.


Nyhedsoverblik