Usikkerhed om nattelivets fremtid – diskotek opsiger alle medarbejdere

I går blev genåbningen af diskotekerne udskudt på ubestemt tid, hvilket har fået Nattoget til at opsige alle 38 ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er dagen derpå efter en nedslående nyhed til landets barrer og diskoteker. I går stod det klart, at en genåbning af nattelivet i Danmark har lange udsigter. Det får nu konsekvenser for de ansatte på diskoteket Nattoget i Slagelse, hvor økonomien er presset efter fem måneders nedlukning.

Samtlige 38 medarbejdere er blevet opsagt og fritstillet, fortæller Thomas Munkholm, presseansvarlig for Nattoget i Slagelse, til TV2 ØST.

- For at være så søde, som vi kan, over for vores medarbejdere så opsiger vi dem nu. Det betyder så også, de er fritstillede og kan gå ud og finde et andet job.

quote Vores økonomi er blodrød og styrtbløder

Alan Rømer, direktør, N.Y.K. EVENT

Beslutningen sker på baggrund af den aktuelle situation, hvor antallet af smittede stiger både her hjemme og i udlandet, forklarer Thomas Munkholm.

- Det er sørgeligt, det er klart. Det er unge mennesker, og mange af dem har været her i lang tid.

Det var ellers planen, at natklubber og spillesteder skulle åbne som en del af fase fire, der forventes rullet ud i midten af august måned. Men i går meldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ud, at han ikke vil åbne for nattelivet, som situationen er i øjeblikket.

Og det giver god mening at træffe den beslutning, vurderer Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet:

- Smittetallene har været stigende, det har været små tal til en start, men der er sket en stigning – uge for uge – og på et tidspunkt så havner man på nogle smittetal, hvor det begynder at gå rigtig hurtigt, siger han og tilføjer:

Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, peger på at, diskotekerne er et miljø, hvor der er stor risiko for, at der sker smitte, og derfor giver det mening at holde dem lukkede.
Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, peger på at, diskotekerne er et miljø, hvor der er stor risiko for, at der sker smitte, og derfor giver det mening at holde dem lukkede. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Diskotekerne er et miljø, hvor der er stor risiko for, at der sker smitte – det så vi allerede i vinter på skisportsstederne. Det var i nattelivet og diskotekerne, der blev epicentrene.

Økonomien bløder

Her i regionen er Nattoget langt fra det eneste diskotek, der har ondt i økonomien som følge af øde dansegulve og mennesketomme barer på snart femte måned i træk.

Hos natklubben og spillestedet N.Y.K. EVENT i Nykøbing Falster er bestyrer Steffen Leire ikke uforstående overfor sundhedsministerens udmelding, men situationen ærgrer ham.

Steffen Leire, bestyrer af natklubben og spillestedet N.Y.K. EVENT i Nykøbing Falster plejer at have fulde huse af feststemte mennesker, men sådan har det ikke været de sidste frem måneder.
Steffen Leire, bestyrer af natklubben og spillestedet N.Y.K. EVENT i Nykøbing Falster plejer at have fulde huse af feststemte mennesker, men sådan har det ikke været de sidste frem måneder. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Selvfølgelig kan vi godt forstå, at man venter med at åbne op for nattelivet, men det er selvfølgelig kedeligt for os. Det trykker hårdt på mange.

Direktør for N.Y.K. EVENT, Alan Rømer, lægger heller ikke skjul på situationens alvor.

- Vores økonomi er blodrød og styrtbløder. Det bliver en hård omgang.

Det seneste døgn er der registreret 112 nye smittetilfælde i Danmark. Heraf 21 i Region Sjælland.


Nyhedsoverblik