Messerschmidt valgt som ny formand i DF - lokalformænd håber nu på ro i partiet

Med sine 499 stemmer vandt Morten Messerschmidt overlegent formandsposten i Dansk Folkeparti. Nu håber lokalformænd på, at der falder ro på partiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev en klar sejr til Morten Messerschmidt.

Det stod klart søndag eftermiddag, hvor Dansk Folkepartis 825 delegerede valgte en ny formand. Med sine 499 stemmer var det nemlig Messerschmidt, der overlegent løb med formandsposten i Dansk Folkeparti.

quote Der skal arbejdes rigtig hårdt

Peer Justesen, formand for Dansk Folkeparti Kalundborg

Nu håber baglandet og folkevalgte, at der bliver lagt låg på de interne stridigheder, som har hærget partiet i en længere periode. Det tror partiets finansordfører René Christensen blandt andet på:

- Det er jeg overbevist om, at vi kan, siger han.

- Morten Messerschmidt fik et meget, meget stærkt mandat. Det her er et demokrati ligesom alt muligt andet. Det er et medlemsdemokrati, og medlemmerne har helt klart sagt, at Morten Messerschmidt er den rigtige til at drive Dansk Folkeparti fremad. Det håber jeg selvfølgelig på og tror også på, at folketingsgruppen så vil bakke op om.

VIDEO: Hør Martin Henriksen reagere på nederlaget:

Lokalformænd tror på fred

Også en række lokalformænd, som TV2 ØST talte med umiddelbart efter afstemningen, håber på, at det splittede parti nu kan samle sig.

- Vi skal i gang med processen. Der ligger et kæmpe arbejde for Morten (Messerschmidt, red.) at få genrejst Dansk Folkeparti, men jeg tror på, det vil lykkes. Der skal noget slid til. Det gælder både den nye partileder, hele folketingsgruppen og det gælder specielt hele baglandet, hvor jeg sidder. Der skal arbejdes rigtig hårdt, siger Peer Justesen, der er formand for Dansk Folkeparti Kalundborg.

quote Der er mange ubesvarede spørgsmål, som gør, at de næste par uger bliver utrolig vigtige i forhold til, om jeg ønsker at fortsætte

Liselott Blixt (DF)

Også formanden for Dansk Folkeparti Holbæk håber på, at roen nu vil sænke sig over partiet.

- Der har her været nogle, der har truet med, at hvis det blev den eller den, der blev valgt, så ville de gå. Det håber jeg virkelig ikke, de vil gøre, fordi vi skal have genrejst det her parti, og det kan vi gøre ved at holde sammen, siger Kim Malmberg Hansen.

- Jeg kan godt se, at det har været en hård kamp for dem. Meget hård på alle måder. Men jeg tror på inderst inde, at det skal nok gå. Det skal nok gå fremad, siger Peter Kiralyfalvy, der er formand for Dansk Folkeparti Slagelse.

Uroen ulmer stadig

Men der er et stykke vej, før alt er fryd og gammen.

Folketingsgruppen er delt. Marie Krarup har truet med at gå, hvis Morten Messerschmidt blev formand. Liselott Blixt er også yderst skeptisk overfor den nye formand for partiet.

Læs også
Henriksen må se sig slået - Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti
Læs også
Henriksen må se sig slået - Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

- Jeg kigger med gru på, at vi skal igennem en periode igen med artikler om retssager og dømt, ikke dømt, DF’er mod andre DF’er. Hvad gør man så, hvis der kommer en dom? Hvad vil man gøre i ledelsen, og hvordan er det, han vil trække Peter Kofoed ind?

- Der er mange ubesvarede spørgsmål, som gør, at de næste par uger bliver utrolig vigtige i forhold til, om jeg ønsker at fortsætte, lyder det fra Liselott Blixt.


Nyhedsoverblik