Henriksen må se sig slået - Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Morten Messerschmidt fik 499 ud af de 825 stemmer, mens Martin Henriksen fik 219.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Morten Messerschmidt bliver med mere end 60 procent af stemmerne ny formand for Dansk Folkeparti og skal forsøge at samle partiet og at få flere vælgere.

Det står klart søndag eftermiddag, hvor Dansk Folkepartis 825 delegerede har valgt en ny formand.

Morten Messerschmidt fik 499 stemmer, mens Martin Henriksen fik 219. 

- Der kommer nu en tid, hvor vi skal hele vores parti, hvor vi skal samle vores parti, og hvor der vil være plads til alle.

- Der vil ikke komme nogen repressalier for, hvad der er sket i den tid, der er gået, nu skal vi sammen fremad, siger Messerschmidt fra talerstolen.

Tillykke til Messerschmidt 

TV2 ØST fanger Martin Henriksen efter valget, hvor han stadig har et smil på læben trods nederlaget. 

- Sådan er det, siger Martin Henriksen.

- Nogle gange så vinder man, andre gange så vinder man ikke. Jeg stillede op fra start af, fordi jeg ikke synes, at man bare uden videre skulle lade magten gå over til den fløj af partiet, som jo har - efter min opfattelse - stået for nogle af de lidt beskidte kneb, der har været i partiet. Derfor sagde jeg, at det ville jeg stå op imod, og det har jeg gjort. Så blev det til en andenplads.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Messerschmidt er formand, og han vandt kampen, sådan er det. Tillykke til ham. Det er jo ikke det, jeg ønskede. Det må man bare tage til efterretning. 

825 delegerede stemte i dag på en ny formand. 499 af stemmerne gik til Morten Messerschmidt, mens 219 gik til Martin Henriksen.
825 delegerede stemte i dag på en ny formand. 499 af stemmerne gik til Morten Messerschmidt, mens 219 gik til Martin Henriksen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Regner med at blive ekskluderet

Martin Henriksen har flere gange udtalt, at han forventer at blive ekskluderet af partiet, hvis Messerschmidt skulle løbe med formandstitlen. Selv afviser Messerschmidt, at det kommer på tale. 

- Nu har der jo været en vis magtkamp i partiet de seneste to-tre år, det tror jeg, alle kan se. Det er ikke de store afsløringer, jeg kommer med her, siger Martin Henriksen. 

- Det var faktisk her i salen, at Pia (Kjærsgaard, red.) krævede, at jeg blev fyret. Det blev så dokumenteret på baggrund af noget meget uskyldigt - synes jeg selv - jeg sagde hos TV2 ØST. Den der magtkamp har alle jo kunnet se. 

- Jeg har stillet op, og jeg har sagt fra overfor det, når der er noget, som foregår, som, jeg synes, er forkert. Og det har jeg så gjort, og det er så her, det slutter. 

Udtalelsen, som Martin Henriksen henviser til, blev sagt tilbage i november sidste år under et vælgermøde i Sydstevnshallen i Rødvig. Her kommenterede han den uenighed, som udspillede sig mellem ham og Pia Kjærsgaard under Dansk Folkepartis årsmøde i september, hvor Pia Kjærsgaard viste sin tydelige uvilje mod Martin Henriksens linje, da hun vendte tommelfingeren nedad under hans tale.

- Jeg har bemærket - ligesom andre givetvis har - at Pia Kjærsgaard ikke var helt tilfreds. Men jeg er jo ikke i politik for at gøre en eller anden tilfreds. Jeg er i politik, fordi jeg vil gerne gøre en forskel for de borgere, der har tillid til mig og har stemt på mig, sagde Martin Henriksen.

Læs også
DF-profil fyret efter udtalelse til TV2 ØST
Læs også
DF-profil fyret efter udtalelse til TV2 ØST

Men tror du, du bliver ekskluderet? 

- Det er jo den vej, det har peget. Der er folk, der har forsøgt det, og har haft til formål at presse mig ud. Blandt andet ved at fyre mig fra Christiansborg og så videre. Og dem, der har forsøgt på det, er nu dem, der har den absolutte magt i partiet. Så jeg tror da, at vi alle sammen godt kan regne ud, at det har en indflydelse i forhold til min situation.

Martin Henriksen er til dagligt byrådsmedlem i Stevns Kommune.