Nyhedsoverblik

Massivt fremmøde foran retten

Tidligt tirsdag morgen er der allerede kø foran Retten i Næstved, hvor den første af i alt 18 retsdage i Kirkerup-sagen begynder.

Retssagen, hvor en 33-årig mand er tiltalt for i alt tre sager, begynder klokken 9.30. 

Manden er blandt andet tiltalt for drabet på Emilie Meng, frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige og forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en 15-årig pige. 

16 medier har på forhånd ønsket at reservere en plads i Retten i Næstveds store nævningeretssal, som danner ramme om sagen. 

Tre af medierne er udenlandske. Det gælder TV2 Norge, norske Dagbladet og tyske RTL. Det har retten tidligere oplyst til Ritzau.

Udover medierne vil der også være andre tilhørere til stede i retslokalet. Retsmøder i straffesager er nemlig som udgangspunkt offentlige og kan overværes af alle. 

Et vidne må dog først overvære sagen, efter at han eller hun har afgivet forklaring. Derudover er det i særlige tilfælde muligt at afholde retsmødet uden tilhørere.

I sager om voldtægt eller lignende grove forbrydelser har den forurettede også ret til at få dørene lukket, mens de afgiver forklaring. 

Læs også
Sender opfordring til medier i Kirkerup-sag
Læs også
Sender opfordring til medier i Kirkerup-sag