Louises kælketur endte i smerter - og hun er langt fra den eneste

Kælketure, der ender galt, eller folk, der falder på glatte veje, skaber travlhed på akutafdelingen i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejdsdagen startede på kælkebakken for pædagog Louise Christoffersen, men den endte på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

- Jeg har ondt. Jeg kan mærke det i nakken og i venstre kæbe, så nu ligger jeg og venter på at blive scannet, så vi kan finde ud af, hvad der er galt.

quote Det er sjovt, at det hvert år kommer bag på folk, at der falder sne

Dorthe Lykke, sygeplejerske, akutafdelingen, Slagelse

Hun var hoppet på kælken med en af børnene - og ned ad bakken gik det i fuld fart, da et andet barn er på vej ud foran kælken.

- Jeg bliver nødt til at gribe barnet, for ikke at køre det ned, forklarer Louise Christoffersen fra Ringsted.

Fuld fart på kælkebakken og mange børn kan være en farlig kombination, det måtte Louise Christoffersen sande.
Fuld fart på kælkebakken og mange børn kan være en farlig kombination, det måtte Louise Christoffersen sande. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

For ikke at få barnet lige på næsen, drejer hun hovedet til siden.

- Jeg hører sådan en knase-lyd omme i nakken og får smerter med det samme.

Vintertravlhed på akutafdelingen

Louise Christoffersen er langt fra den eneste, som vintervejret har været hård ved. Lige siden fredag eftermiddag har sne og glatte veje skabt travlhed på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

- Vi har haft ekstra meget at se til. I weekenden havde vi otte benbrud, og det er rigtig meget, fortæller Christian Jørgensen, der er chefsygeplejerske på akutafdelingen i Slagelse.

Læs også
Nyt snevejr rammer morgentrafikken
Læs også
Nyt snevejr rammer morgentrafikken

- Det betyder selvfølgelig, at personalet løber hurtigere, men også at der er pres på serviceafdelinger som røntgen. Ventetiden kan godt blive længere end som så, og det må vi så tage med, tilføjer han.

En af dem, der må løbe stærkere er Dorthe Lykke, der er sygeplejerske på akutafdelingen i Slagelse. Hun forklarer, at mange af skaderne har med fald at gøre:

Dorthe Lykke opfordrer folk til at tage fornuftigt fodtøj på og være opmærksomme på underlaget.
Dorthe Lykke opfordrer folk til at tage fornuftigt fodtøj på og være opmærksomme på underlaget. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

- Det har været kælke-skader, fald på gaden, hvor folk har brækket håndled eller underarm, sår efter at have slået hovedet ned i underlaget. Det er det, vi har haft rigtig meget af, som har genereret noget ekstra arbejde.

Kommer bag på folk hvert år

Faren er ikke drevet over endnu. Vejrudsigten for den kommende tid byder nemlig på en god blanding af skiftevis tø, frost og nedbør, og der kommer chefsygeplejersken med en opfordring:

- Det er rigtig farligt vejr, fordi så snyder det helt vildt. Så tror man, at der ikke er fare på færde, og så er det faktisk is, man går på, og det er den værst tænkelige situation. Der skal man virkelig passe på, lytte til vejrudsigten og være opmærksom, siger Christian Jørgensen.

Der har været ekstra travlt på akutafdelingen i Slagelse, siden vintervejret for alvor tog fat. Det kan oversygeplejerske Christian Jørgensen skrive under på.
Der har været ekstra travlt på akutafdelingen i Slagelse, siden vintervejret for alvor tog fat. Det kan oversygeplejerske Christian Jørgensen skrive under på. Foto: TV2 ØST

Selvom de alvorlige ulykker ikke er til at joke med, så er der dog mange af patienterne, som kan se det komiske i glatføreskaderne:

- Det er sjovt, at det hvert år kommer bag på folk, at der falder sne, så mange kommer med en sjov kommentar om, at de var lidt fjollede, eller havde træsko på ud at hente avisen, eller noget i den stil, lyder det fra Dorthe Lykke.

Læs også
Borgere efterlyser rydning af sneglatte cykelstier
Læs også
Borgere efterlyser rydning af sneglatte cykelstier

Tilbage i sygesengen venter Louise Christoffersen på en afklaring omkring hendes skade:

- Jeg håber selvfølgelig, at de siger, at der ikke er noget, men min frygt er, at der er et lille brud på nakkehvirvlen.


Nyhedsoverblik