Kælkevejret blev aflyst - men nu advarer DMI igen mod vejret

Der faldt ikke så meget sne som frygtet over Sjælland og Lolland onsdag. Men nu advarer DMI mod situationen i trafikken i aften og nattetimerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan godt være at der dryssede sne ned fra himlen i store dele af vores landsdel onsdag. Men det blev de færreste steder, at sneen lagde sig i nævneværdig grad.

Sådan er status onsdag aften, efter et større snevejr ikke ramte vores område, men i stedet blev erstattet af flere mindre snebyger.

Borgerne skal dog alligevel være forsigtige, lyder advarslen fra DMIs meteorolog Anja Bodholdt.

- Der er faldet meget sne flere steder i Danmark, som i løbet af eftermiddagen er smeltet. Der er dannet store vandpytter. Disse vandpytter forsvinder ikke. I nat falder temperaturen til under frysepunktet og vandpytterne fryser til is. Kør forsigtigt, hvis I skal ud og køre, lyder opfordringen på DMIs hjemmeside.

Meget glat

På Facebook advarer brugere da også onsdag aften flere steder om meget glatte veje - blandt andet på Sydsjælland ved Haslev og på Midtsjælland nord for Ringsted, hvor regnvandet er frosset til is.

Sne Vestmotorvejen
Læs også
Her er der risiko for kraftigt snefald
Sne Vestmotorvejen
Læs også
Her er der risiko for kraftigt snefald

Hos Falck Assistance har der været forholdsvist roligt igennem dagen. Man er dog klar, hvis det for alvor bliver svært i trafikken.

- Der er kaldt ekstra mandskab på arbejde onsdag aften for at klare eventuelle problemer, siger Kim Iversen, der er områdeleder i Falck Assistance.

DMI oplyser, at der fortsat er chance for sne i de kommende dage over landet - og der kan både komme sne, tøsne og slud ud af dem. De understreger dog, at snebygerne kan falde meget lokalt - og at det dermed langt fra er alle, der kan komme til at bygge snemænd af nedbøren i de kommende dage.


Nyhedsoverblik