Her er der risiko for kraftigt snefald

Store dele af regionen vil onsdag blive ramt af snebyger – lokalt er der risiko for, at bygerne bliver kraftige med store mængder nedbør, oplyser DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bor man på Vestsjælland kan det være en god idé at stå lidt tidligere op onsdag morgen, hvis man skal ud i morgentrafikken.

Danmarks meteorologiske institut (DMI) oplyser nemlig, at der er risiko for kraftigt snefald mellem klokken 04.00 og klokken 18.00 onsdag. Sneen kommer fra Kattegat, og derfor er det Nordvestsjælland og Vestsjælland, der står først for skud.

quote Hvis der kommer over 15 centimeter, så vil det være meget lokalt

Martin Lindberg, vagthavende meteorolog, DMI

- Jeg tror, at både Vest- og især Nordsjælland kan få flere ret kraftige byger, der bliver ved i længere tid – og det kan jo gøre at sneen akkumulerer sig. Men de fleste steder vil der komme til at ligge mellem én til seks centimeter sne, og så kan der komme mere lokalt, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det er med andre ord lokalt, at der kan komme så meget sne, at det falder i kategorien ”kraftigt snefald”, hvor der i perioder kan falde over 15 centimeter sne på seks timer og sammenlagt op til 20 centimeter i hele varslingsperioden.

Usikker prognose

Martin Lindberg understreger, at der ikke er tale om et direkte varsel, men en såkaldt risikomelding om, at der kan komme mere end 15 centimeter sne på seks timer lokalt.

- Der kommer snebyger, det er helt sikkert, men om der kommer mere end de her 15 centimeter, som er kriteriet for et varsel, det er meget usikkert. Hvis der kommer over 15 centimeter, så vil det være meget lokalt, siger han.

Det der er med til at gøre prognosen usikker er, ifølge Martin Lindberg, at jordtemperaturen stadig er relativt høj omkring de fem grader. Derfor er det usikkert, hvor meget sneen vil lægge sig.

Rammer Lolland-Falster i løbet af eftermiddagen

Ifølge prognoserne vil snebygerne ramme Lolland og Falster omkring middag og hen over eftermiddagen onsdag.

- Bygerne kommer ned fra Storebælt, så især Vestlolland kan få en del centimeter sne. Jeg tror, der kommer en del sne på hele Lolland og Falster, men på Vestlolland vil det være kraftigst, fortæller Martin Lindberg.

En høj snemand fra Benløse. (Arkivfoto).
En høj snemand fra Benløse. (Arkivfoto). Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Tager man de positive briller på, så vil sneen ligge lige omkring frysepunktet mellem nul og en halv grad. Så sneen vil være optimal til at få bygget snemænd eller tage en rask sneboldkamp.