Ingen tegn på coronasmitte hos evakuerede danskere

De fire borgere, der fredag aften ankom til Roskilde Lufthavn fra Kina, viser ikke tegn på smitte med coronavirusset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen af de fire borgere, der fredag ankom til Danmark efter evakuering fra Kina, viser tegn på smitte med coronavirusset.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

De fire borgere er blevet tjekket for, om de skulle være blevet smittet med coronavirusset, fordi de har været i Kina, hvor det potentielt dødelige virus stammer fra.

quote Det er en rigtig god nyhed, at de fire borgere, som her i aftes er landet i Danmark, ikke har symptomer på ny coronavirus

Magnus Heunicke (S), sundhedsminister.

- Det er en rigtig god nyhed, at de fire borgere, som her i aftes er landet i Danmark, ikke har symptomer på ny coronavirus.

- Sundhedsstyrelsen oplyser, at borgerne har fået en grundig instruktion om de forholdsregler, de skal tage, og at sundhedsmyndighederne vil følge op de kommende dage, hvor borgerne vil holde sig hjemme, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

De fire borgere udgøres af to dansk-kinesiske par fra Sjælland. De blev fløjet til Roskilde Lufthavn fredag aften efter flere mellemlandinger fra Kina.

Ifølge Sundhedsministeriet har sundhedsmyndighederne foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt.

Vurderingen er, at alle fire er i lav risiko for at være smittede med ny coronavirus.

Borgerne er fredag nat transporteret hjem af det regionale beredskab.

Skal holde sig hjemme

Foreløbigt kan de danske myndigheder ikke konstatere, om de fire borgere er smittet med virusset eller ej. Det skyldes ifølge sundhedsministeren, at der kan gå op til 14 dage, fra at man bliver smittet, til at man viser symptomer.

- Derfor vil borgerne i den periode holde sig hjemme og være i tæt kontakt med vores danske sundhedsmyndigheder, siger Magnus Heunicke.

Symptomer på coronavirus kan blandt andet være feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse.

Ud over de fire hjemvendte borgere arbejder de danske myndigheder fortsat på at evakuere yderligere ti danskere, som stadig befinder sig i Kina.

De forventes ifølge Sundhedsministeriet at komme til Danmark i løbet af de kommende dage.

Coronavirusset har sit epicenter i den kinesiske storby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen.

I alt har virusset spredt sig til over 20 lande. Flere end 200 personer er døde af virusset.

VIDEO: 70-årige Uffe Frejdal Nielsen fra Holbæk er en af de danskere, der er har været fanget i Kina. Her fortæller han om, hvordan det er at opholde sig i Wuhan, hvor Coronavirussen har sit epicenter. Det er uvist, om Uffe Frejdal Nielsen og hans kinesiske kone er et af de par, der nu er tilbage i Danmark.