Handicappet guldvinders hverdag er planlagt til mindste detalje - selv graviditeten er sket på fastsat dato

Katrine Kristensen er en af landets stærkeste para-atleter. Hun har alene i år vundet tre guldmedaljer, men det kræver også planlægning i alle detaljer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun lider af den invaliderende sygdom muskelsvind, læser jura på universitetet, arbejder i et studiejob hos Københavns Politi, er gravid og er samtidig en af Danmarks stærkeste para-atleter.

Katrine Kristensens program, på trods af hendes sygdom, kunne gøre de fleste stakåndede og flakkende i blikket. Men benhård planlægning betyder, at hverdagen kan hænge sammen for den danske topatlet, der tidligere på året erobrede hele tre medaljer til verdensmesterskaberne - to af guld og en af sølv. 

Og nu er træningen til De Paralympiske Lege om to år i Paris i gang.

- Min hverdag er meget skemalagt, og det har jeg det godt med. Og selvom det er et hårdt program, så er jeg hos hesten hver dag - typisk to gange. Det handler virkelig meget om planlægning og struktur, siger hun.

Læs også
Pararytter tager guld med hjem på ny hest: - Det er virkelig en ubeskrivelig følelse
Læs også
Pararytter tager guld med hjem på ny hest: - Det er virkelig en ubeskrivelig følelse
Katrine Kristensen da hun fik guld til verdensmesterskaberne.
Katrine Kristensen da hun fik guld til verdensmesterskaberne. Foto: TV2 ØST

Alt i hendes hverdag er da også planlagt - og selv skridtene er rationerede. På grund af hendes sygdom bliver hun nemlig meget hurtigt træt, og derfor kører hun i en elektrisk kørestol, når hun er på studiet, hvor hun skal gå langt.

- Min læge blev overrasket, da jeg blev 18 og stadig havde gå-funktionen. Jeg har stadig en vis del af min fysik i dag. Det er svært at sige, hvordan det går i fremtiden. Men jeg har en klar forhåbning og tro på, at jeg kommer til at ride hele mit liv, siger hun.

Barn nøje planlagt

Hendes sygdom gør, at parret får lægers hjælp til at sikre sundheden hos fremtidige børn. Derfor er selv hendes nuværende graviditet timet, så den passer ind i tuneringsprogrammet.

- Mit barn havde 50 procents risiko for også at lide af muskelsvind. Derfor er hun blevet til via ægsortering på Rigshospitalet. Her sorterede man de syge æg fra, og satte et raskt barn op. Og når det foregår på sådan en meget medicinsk måde, så kiggede vi jo også i kalenderen, og fik det timet, så jeg kunne ride VM, mens jeg var gravid i fjerde måned. Og det kom jeg så til, fortæller hun.

Katrine Kristensen skal snart være mor. Graviditeten er timet i forhold til hendes træning.
Katrine Kristensen skal snart være mor. Graviditeten er timet i forhold til hendes træning. Foto: TV2 ØST

Katrine Kristensen rider i Nordvestsjællands Rideklub - og hun har redet, siden hun var helt lille. For mens hun ikke kunne klare gymnastik eller svømning, så viste ridning at være det helt rigtige for hende.

- Ingen andre ville ride på den hest, de gav mig, fordi den kastede dem af. Men den ville gerne ride med mig, siger hun og joker med, at man gav en svær hest til en handikappet pige.

Tænder på OL-pres

I dag bruger hun to piske og en særlig elastik, der holder fødderne fast i stigbøjlen, når hun rider. Inden for para-dressur er der fem grader i sporten alt efter atletens funktionsniveau. I niveau fem er de mest raske, og de er dårligst i grad et. Katrine Kristensen rider i grad to, og det betyder, at hun ikke skal gennemføre så mange forskellige typer dressur som andre.

Hun har dog mod på meget mere, og terminsdatoen på hendes lille pige er da også udregnet sådan, så det passer perfekt ind i træningen optil De Paralympiske Lege i Paris, der begynder i august 2024.

Læs også
Muskelsvind ingen hindring - Katrine skal til Paralymiske Lege
Læs også
Muskelsvind ingen hindring - Katrine skal til Paralymiske Lege

Men selvom man kunne synes, at der er et voldsomt forventningspres til hende ovenpå hendes to guldmedaljer og en sølv til verdensmesterskaberne, så er det dog ikke tilfældet.

- Presset gør mig ikke nervøs, men det tænder mig helt vildt, siger hun.


Nyhedsoverblik