Muskelsvind ingen hindring - Katrine skal til Paralymiske Lege

Katrine Kristensen og hesten Welldone er på vej ud på deres livs rejse. Sammen stiller de op i dressur til PL i Tokyo i slutningen af august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange sportsfolk er De Olympiske- eller Paralympiske Lege det ultimative mål. Det er det også for 25-årige Katrine Kristensen fra Svebølle, og nu går drømmen i opfyldelse. 

Sammen med hesten Welldone har hun kvalificeret sig til de Paralympiske Lege i Tokyo i Japan i disciplinen dressur. 

- Jeg glæder mig rigtig meget til, at jeg skal ride op ad den midterlinje for første gang, det tror jeg giver gåsehud, men jeg glæder mig også til hele oplevelsen ved at være af sted, siger Katrine Kristensen, der begyndte at ride dressur som 12-årig. 

quote Jeg tænker meget over, hvordan jeg fordeler energien, så jeg kan holde til hele dagen

Katrine Kristensen, pararytter, Nordvestsjællands Rideklub

Men vejen til det olympiske ridestadion har ikke været nem for Katrine Kristensen. Hun har muskelsvind, og derfor markant nedsat styrke i både arme og ben.

- Det har en stor indvirkning på, hvor mange kræfter jeg har i løbet af en dag, så jeg tænker meget over, hvordan jeg fordeler energien, så jeg kan holde til hele dagen, siger Katrine Kristensen.

Stor viljestyrke

Katrine Kristensen vej til handicap-OL eller de Paralympiske Lege har ikke været alene. Hun har især fået stor styrke og hjælp fra sin dressurtræner Kitt Sørensen.

quote Hun vil ikke give op for, at hendes krop ikke altid vil, som hun vil

Kitt Sørensen, dressurtræner, Holbæk

Kitt Sørensen har blandt andet omskolet hesten, Welldone, så den reagerer på meget svage berøringer. 

- Katrine har så meget i sit hoved, og hun vil ikke give op for, at hendes krop ikke altid vil, som hun vil. Det synes jeg, er fantastisk at arbejde med, siger Kitt Sørensen og fortsætter:

- Jeg har raske ryttere, som har de samme drømme som Katrine, men som slet ikke har hendes drive, og det er også derfor, at jeg har fulgt med i alle de år. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Træner Kitt Sørensen og Katrine Kristensen har haft et tæt samarbejde op til kvalifikationen til PL i Tokyo.
Træner Kitt Sørensen og Katrine Kristensen har haft et tæt samarbejde op til kvalifikationen til PL i Tokyo. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Jagt på medaljer

Katrine Kristensens store viljestyrke har gjort, at både hesten og hende selv i foråret har præsteret bedre end nogensinde før, og det giver store forhåbninger forud for konkurrencerne i Japan.

- Jeg er et sted, hvor det helt sikkert er medaljer, jeg går efter, siger Katrine Kristensen.

Lykkedes den mission vil 2021 være et drømmeår for Katrine Kristensen. Hun er nemlig også netop blevet gift med sin mand, Jens. 

- Nygift og på vej til PL, det kan jo ikke være bedre, siger hun.

De Paralympiske Lege begynder 24. august i Tokyo.


Katrine Kristensen lider af muskelsvind, og har derfor brug for hjælp til at komme rundt.
Katrine Kristensen lider af muskelsvind, og har derfor brug for hjælp til at komme rundt. Foto: Anders Garde - TV2 ØST