Gæster på barer skal bestille bord en halv time før ankomst

Man skal fremvise negativt coronapas og bestille bord 30 minutter før, man kommer ind på restaurant eller bar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man vil sidde indendørs på restauranter, caféer, barer eller bodegaer, når de genåbner fra på onsdag, skal man lave en reservation mindst 30 minutter inden.

Det viser Erhvervsministeriets retningslinjer, der er offentliggjort forud for genåbningen.

Der er ikke nogen krav til, hvordan man har reserveret bord, så der er både mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at komme forbi 30 minutter før ankomst.

Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.

Der er også et krav om coronapas, hvis man vil sidde indendørs, som skal dokumentere, at man enten er vaccineret, har et negativt testsvar eller har været smittet inden for de sidste seks måneder.

Coronapas ikke nødvendigt udendørs

Kravet om passet gælder ikke for udendørs servering, og hvis man sidder uden for og drikker en øl på café eller en bar, er det samtidig tilladt at gå ind og bruge toilettet uden at skulle fremvise et coronapas.

Der er krav om mundbind, når man står op indendørs - for eksempel når man går, bestiller eller er på vej til toilettet. Der er ingen krav om mundbind udendørs.

Restauranter, barer og caféer skal have sidste udskænkning eller servering klokken 22.

Herefter har kunderne en time til at indtage mad og drikke, inden de skal lukke klokken 23.

Læs også
Barejer jubler over ny genåbningsplan: - Det bliver med rød løber og flag
Læs også
Barejer jubler over ny genåbningsplan: - Det bliver med rød løber og flag

Der er også krav til, hvor mange gæster restauranter, caféer og barer må have.

Der skal således være mindst to kvadratmeter per kunde, hvis kunderne sidder ned, mens det er fire kvadratmeter, hvis kunderne står op.

Der skal udenfor skiltes med, hvor mange der maksimalt må være i lokalet. Der er ikke nogen krav om arealer ved servering udendørs.

Det er de samme retningslinjer, som var gældende, indtil restauranter, barer og caféer blev lukket i starten af december.

Her er retningslinjerne til restauranter og barer

  • Man skal lave en reservation mindst 30 minutter inden ankomst. Der er ikke nogen krav til hvordan, så der er for eksempel mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at komme forbi 30 minutter før ankomst.
  • Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.
  • Man skal fremvise et coronapas, hvis man vil sidde indendørs. Det vil sige, at man enten skal være vaccineret, testet negativ inden for de sidste 72 timer eller have været registreret smittet inden for de sidste seks måneder.
  • Der er ikke krav om coronapas eller reservation, hvis man sidder udendørs. Man må godt gå ind og bruge toilettet på en restaurant eller bar uden at fremvise coronapas.
  • Der er krav om at bære mundbind, når man står op - for eksempel på vej ind, når man bestiller mad og drikke eller på vej til toilettet. Der er ingen krav om mundbind udendørs.
  • Restauranter, caféer og barer skal sikre to kvadratmeter per kunde, hvis kunderne sidder ned, mens det er fire kvadratmeter, hvis kunderne primært står op. Der er ikke nogen arealkrav ved servering udendørs.
  • Restauranter, caféer og barer opfordres til at lade gæsterne frivilligt registrere deres kontaktoplysninger til eventuel smitteopsporing.


Kilde: Erhvervsministeriet

Trods kravet om bordbestilling var der glæde på baren The Upper Hill, da genåbingsplanen blev præsenteret:


Nyhedsoverblik