Barejer jubler over ny genåbningsplan: - Det bliver med rød løber og flag

Restauranter, caféer, barer og værtshuse får lov til at åbne for indendørs servering fra den 21. april

Fra på onsdag bliver det muligt at besøge restauranter, caféer og barer igen. 

Det fremgår af den aftale om yderligere genåbning af landet, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) natten til fredag har landet med samtlige af de øvrige partier undtagen Nye Borgerlige.

Og den nyhed vækker glæde på baren The Upper Hill i Slagelse, der er klar til at tage imod gæster på onsdag. 

- Det bliver en festdag. Det bliver med rød løber og flag. Vi er meget taknemmelige og glæder os, siger Tina Herum, daglig leder på The Upper Hill.

- Det bliver dejligt at få gang i stedet igen og få talt med stamgæsterne igen. Det bliver dejligt at være sammen med personalet igen og få nogle penge ind på kontoen igen, tilføjer hun.

Arealkrav og coronapas

Genåbningen af barerne sker med en række krav til kunderne. Indendørsservering kræver fremvisning af coronapas og skal ske med et arealkrav på to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis man primært står op. 

Sidste udskænkning skal være klokken 22.

Restriktionerne bliver dog ikke et problem, vurderer Tina Herum.

- Vi er bare taknemmelige for at åbne, så hvis det er under de regler, så må vi jo affinde os med det, og få det bedste ud af det. De restriktioner, der var inden vi lukkede den 9. december, var både gæsterne og vi gode til at overholde, fortæller hun.

- Det er selvfølgelig en udfordring at skulle shake drinks og løbe hen til døren og tjekke coronapas, men hvis det er det, der skal til, så må vi få det til at lykkes, siger barejeren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Baren har været tom siden december, hvor store dele af samfundet blev lukket ned. Onsdag den 21. april kan gæsterne igen besøge The Upper Hill i Slagelse.
Baren har været tom siden december, hvor store dele af samfundet blev lukket ned. Onsdag den 21. april kan gæsterne igen besøge The Upper Hill i Slagelse. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Forsamlingsforbud hæves

Den nye aftale indeholder også en plan for gradvis ophævelse af forsamlingsforbuddet. 

På nuværende tidspunkt er forsamlingsforbuddet på fem personer indendørs og ti personer udendørs, men ifølge den politiske aftale skal forsamlingsloftet gradvist udfases. 

Udfasning af forsamlingsforbud

Men for Michael Hørlyck, der er direktør i VIP Teltudlejning, der udlejer festtelte til både private og til erhverv, er det ikke en nyhed, der vækker de store følelser. 

Direktøren mener ikke, at den nye plan kommer til at ændre på omsætningen i hans virksomhed den kommende tid. Planen kommer ifølge ham alt for sent. 

- Jeg ville gerne have haft en genåbningsplan tidligere. Vi skal passe på vores sårbare borgere, men jeg synes godt, de kunne have meldt ud lidt tidligere, siger han 

Tror du slet ikke på, at det fører noget godt med sig?

- Jeg tror, at dem, der for eksempel skal holde en fødselsdag for 12 personer, vil tage ud på en restaurant og spise, men jeg tror ikke, at dem, der gerne vil holde en fest for 50 mennesker i haven om fire uger, gør det.