Fredag ramte flere skybrud - lørdag er der igen risiko

Det syd- og vestlige Danmark kan få kraftig regn og lokale skybrud lørdag, men også i vores område er der risiko for voldsomt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag blev der registreret skybrud flere steder - og lørdag er der risiko for endnu en omgang i Danmark.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) fredag aften.

Fredag morgen kunne borgere flere steder omkring København og længere mod nord, ved Hillerød og Lillerød, stå op til skybrud. Natten til lørdag blev der også målt skybrud omkring Herlev.

Når der er skybrud, falder der mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Lørdag er der udsigt til mere regn i landet. DMI advarer således om risiko for kraftig regn og lokale skybrud flere steder.

DMI varsler om kraftig regn og risiko for lokale skybrud på Fyn, Syd- og Sønderjylland, Lolland-Falster, Trekantsområdet, Hedensted, Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern.

Det varsel gælder frem til søndag morgen klokken 05.

VIDEO: Fredag var der også kraftig regn over regionen. Det fangede flere seere med deres kamera.

 

Lokale skybrud på Sjælland

For Nord-, Øst- og Sydøstjylland melder DMI om risiko for tordenbyger og lokale skybrud fra lørdag morgen til eftermiddag.

Den melding gælder konkret Fyn, Nordjylland, Djursland, Odder, Aarhus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Thy og Mors, Lolland, Skive, Viborg og Struer.

Samtidig er der på Sjælland risiko for lokale skybrud og torden.

Ifølge DMI dannes der i det kommende døgn flere lavtryk og fronter på grænsen mellem massiv varme over Skandinavien og Rusland. Desuden dannes noget køligere maritim luft over Mellem- og Vesteuropa.

Og her ligger Danmark lige i skudlinjen, påpeger DMI.

- Det kommende døgn står fortsat på perioder med regn og byger som kan være med torden.

- Mod vest og sydvest ligger en frontzone og giver perioder med regn frem til lørdag morgen. I resten af landet vil der mere være tale om spredte regn- og tordenbyger frem til lørdag eftermiddag, lyder det.