En million fasaner sættes ud til jagt - syge polske fugle øger risiko for fugleinfluenza

Styrelse advarer mod fugleinfluenza, før jagtforeninger og lodsejere udsætter fasankyllinger i dansk natur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevarestyrelsen hæver trusselsvurderingen for fugleinfluenza.

Den ændres fra "meget lav" til "lav", efter at der de seneste måneder er gjort fund af H5N8-fugleinfluenza blandt vilde fugle i blandt andet Polen og Tyskland.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Jagtforeninger og lodsejere importerer fasankyllinger

Sygdommen kan komme til Danmark, når blandt andre jagtforeninger og lodsejere om lidt begynder at importere fasankyllinger til udsætning i den danske natur, vurderer styrelsen.

- Den reelle udbredelse af sygdommen i de vilde fugle kan være vanskelig at fastslå.

- Med en ukendt udbredelse af fugleinfluenzaen blandt de vilde fugle er der forhøjet risiko for, at sygdommen kommer til Danmark via fasankyllinger, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Sidste år blev der ifølge Fødevarestyrelsen udsat 120.000 fasankyllinger fra Polen. Især personer, der importerer fjervildt fra lande med udbrud, bør være ekstra opmærksomme på at beskytte sig mod smitte under transport.

Når fuglene er kommet til landet, bør importørerne holde øje med symptomer på fugleinfluenza, lyder det i pressemeddelelsen.

Grafikken herunder viser, hvor mange gange der er sat opdrættede fugle ud i naturen i de enkelte kommuner. I de kommuner, hvor der bliver sat flest fugle ud, er der udsat mellem 5.000 og 45.000 fugle i 2019. Artiklen fortsætter under grafikken.