Ejere af havecentre og værtshus sigtet for at holde åbent

I løbet af weekenden har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigtet flere virksomhedsejere for at overtræde covid-19-restriktioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire ejere af havecentre er blevet sigtet for at holde åbent og dermed overtræde bestemmelserne om forsamlingsforbuddet.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten fra weekenden, der er udsendt mandag morgen.

De åbne havecentre blev optaget fredag, da en patruljevogn besøgte flere havecentre for at føre tilsyn med restriktionerne under covid-19.

Politiet oplyser, at de fire havecentre ligger i den sydlige del af politikredsen, men går ikke nærmere i detaljer med hvor.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds indeholder kommunerne Slagelse, Sorø, Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland.

Spillede billard på værtshus

Samme politikreds fik søndag eftermiddag en anmeldelse om, at fire mænd spillede billard på et værtshus på Nordfalster. En patrulje konstaterede, at værtshuset var lukket, men at der i et baglokale blev spillet billard. De spillende mænd blev bedt om at forlade værtshuset, mens ejeren blev sigtet for overtrædelse af reglerne om forsamlingsforbuddet, oplyser politiet. 

Bødestraffen for virksomhedsejere at holde åbent er som udgangspunkt 10.000 kroner.