Politiet sigter 41 unge for at overtræde forsamlingsforbuddet i weekenden

Det høje antal er fordelt på tre episoder. Alle sigtede kan se frem til en bøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af weekenden har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi sigtet hele 41 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Det fremgår af politiets døgnrapport fra weekenden. Sigtelserne er spredt ud på tre episoder.

quote Det er en bekymrende udvikling

Tom Trude, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

I Fensmark ved Næstved fik politiet fredag klokken 20.49 et tip om, at en gruppe unge hørte høj musik på en fodboldbane. Da politiet ankom, blev seks personer på 15 og 16 år sigtet. Der var yderligere tre unge under 15 år til stede, som på grund af deres alder ikke blev sigtet.

Kort tid efter fik politiet en anmeldelse om, at en anden gruppe unge personer holdt fest udendørs på Alleen i Sorø, og da politiet ankom, var 12 stimlet sammen, som blev udstyret med en sigtelse.

Endelig rykkede politiet kort efter midnat natten til lørdag ud til et parkeringshus på Kählersvej i Næstved efter et nyt tip om en forsamling af mennesker. Her var 25-30 personer kørt hen i 10 biler, og flere af dem stak af, da politiet ankom. Det lykkedes dog politiet at sigte 23 for at overtræde forsamlingsforbuddet.

23 blev sigtet for at forsamle sig i parkeringshuset på Kählersvej i Næstved. Et sted, der også uden for coronanedlukningen bliver brugt som samlingspunkt for bilglade unge.
23 blev sigtet for at forsamle sig i parkeringshuset på Kählersvej i Næstved. Et sted, der også uden for coronanedlukningen bliver brugt som samlingspunkt for bilglade unge.
Foto: Frederik Hagedorn-Poulsen - TV2 ØST

Politi: Forældrene skal tage en snak med deres børn

Politiet har nedlagt en bødepåstand mod samtlige af de sigtede. Bødestraffen for at overtræde forsamlingsforbuddet er på 2500 kroner.

- Vi er lidt overraskede over, at der er så mange steder, hvor vi har konstateret det. Det er en bekymrende udvikling, siger Tom Trude, der er linjechef for beredskabet hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST.

- Vi ser meget alvorligt på det her, og det er uansvarligt at overtræde de restriktioner. Jeg håber meget på, at forældrene til især de helt unge sigtede på under 18 år tager en god og alvorlig snak med deres børn om, hvordan man gebærder sig under coronakrisen, siger Tom Trude.

Som udgangspunkt må man ikke være flere end fem samlet på offentlige steder under det nuværende forsamlingsforbud. 

Rettelse
Clock25. jan 2021, kl. 11:10
Ved artiklens udgivelse fremgik det, at 51 unge var sigtet. Det tal er ikke korrekt, idet 41 er sigtet. Artiklen er opdateret.