Efter varm dag: Nu udsender DMI advarsel om voldsom regn

DMI udsender torsdag aften en advarsel om mulighed for kraftig regn og skybrud på Lolland, Falster, Møn og Sjælland.

- Der kommer hidsige byger de fleste steder. Men fordi de bevæger sig så hurtigt, så er det ikke alle steder, at mængden af regn kommer på på kraftig regn eller skybrud.

Sådan siger vagthavende meteorolog Mette Wagner fra DMI til TV2 ØST torsdag aften, hvor vejrtjenesten udsendte en såkaldt risikomelding om risiko for kraftig regn og skybrud for hele vores landsdel.

- Vi har holdt øje med det her hele dagen - men nu er det som om, at der åbnes for sluserne. Regnen kommer sydfra, og den ser ud til at være kraftig. Det er samtidig meget varmt derude, og regnvejret vil udvikle sig i kraft af den varme, siger hun.

Flere byger på vej over os

Den første bølge at regn- og tordenbyger passerede over Lolland og Falster kort efter klokken 17.00, men de næste byger ser nu ifølge DMIs prognoser ud til at være på vej.

- Med vejr som dette, så er det svært at forudsige hvor det præcist vil regne, og hvor voldsomt det bliver. Men som det ser ud lige nu, så vil der komme mest regn i den sydlige del af landsdelen, måske nok på Lolland, Falster og på Sydsjælland omkring Vordingborg, siger hun, og siger, at det mest er for en sikkerheds skyld at den nordlige del af landsdelen som Kalundborg og Holbæk er med i risikomeldingen.

Holbæk by drone
Læs også
Holbæk er Danmarks varmeste by
Holbæk by drone
Læs også
Holbæk er Danmarks varmeste by

- Bygerne bevæger sig meget hurtigt, og kan ikke nå at regne ret meget hvert sted, før de er videre. Om vi så kommer op over grænserne til skybrud eller kraftig regn afgøres så at sige af, hvor mange byger der ligger på snor efter hinanden, siger hun.

Varslet gælder fra klokken 18.20 og indtil klokken 22.00.

Læs også
Spejl startede brand i lejlighed - nu opfordrer politi til at passe på
Læs også
Spejl startede brand i lejlighed - nu opfordrer politi til at passe på
Sådan så uvejret ud over over Ulvshale på Møn klokken 18.30. Seerfoto.
Sådan så uvejret ud over over Ulvshale på Møn klokken 18.30. Seerfoto. Foto: Dorte Lund-Nielsen