Efter to skuddrab i hovedstaden holder politiet øje med lokale bandemiljøer

To personer har siden torsdag mistet livet i to skudepisoder i hovedstaden. Den ene har tilknytning til bandemiljøet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter to skudepisoder i henholdsvis København og Rødovre har to personer siden torsdag mistet livet.

En 27-årig mand blev torsdag eftermiddag skudt og dræbt på Nørrebro i København. Manden har ifølge politiet tilknytning til det københavnske rocker- og bandemiljø.

quote Vi holder til stadighed øje med, hvad der sker i miljøerne

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dagen efter blev en 17-årig dreng fra Bulgarien om formiddagen dræbt af skud på Islev Torv i Rødovre, hvor to ukendte personer trådte ind i en frisørsalon og affyrede de dræbende skud.

Det er uvist, om der er en forbindelse mellem de to drabsepisoder. Men sagerne får nu Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at holde ekstra med bandemiljøet på Sjælland og øerne.

- Vi holder til stadighed øje med, hvad der sker i miljøerne, og efter det efterretningsbillede, der tegner sig, så tilpasser vi vores indsats i forhold til det, siger politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiinspektøren kan dog ikke gå i detaljer med, hvordan politiet tilpasser deres indsats.

Lukkede rockernes klubhus i 14 dage

Den 17. november udførte politiet en koordineret indsats flere steder på Sjælland mod klubhuse tilhørende rockerklubben Satudarah.

Blandt andet har Satudarah MC West Area til huse på Finlandsgade 27 i Haslev, og politiet forklarede i forbindelse med indsatsen, at adressen var muligt mål for et nært forestående angreb.

Derfor besluttede politiet at indføre et forbud mod at opholde sig på adressen. Men 14 dage senere havde trusselsbilledet ifølge politiet ændret sig, og derfor blev forbuddet ophævet.

Satudarah rykkede til Haslev i juli 2021. Her forlød det, at klubben var draget af områdets skønne natur og den venlige lokalbefolkning. 

Adressen har senest i september været omdrejningspunkt for anholdelser i en sag om overfald og vold mod en 24-årig mand fra Nykøbing Falster.