Satudarah kan vende retur til klubhus i Haslev

14 dage efter at en akut og betydelig risiko for angreb på adressen Finlandsgade 27 i Haslev, ophæver politiet nu et forbud mod ophold på stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 14 dage har medlemmerne af Satudarah MC West Area ikke kunnet frekventere deres klubhus i Haslev. 17. november udstedte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi et forbud mod ophold i ejendommen, der er beliggende Finlandsgade 27 i Haslev.

Ifølge politiet skete dette på baggrund af en "akut og betydelig risiko for, at banderelaterede personer ville foretage angreb på adressen," der ligger ved en gennemkørende vej i et bebygget område med almindelig færdsel.

Her 14 dage senere har dette trusselsbillede ændret sig, lader politiet forstå, hvorfor forbuddet nu ophæves.

quote Er der et konfliktbillede, som nødvendiggør, at vi lukker det? Så skal man ikke være i tvivl om, så holder vi os ikke tilbage

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

17. november beskrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at bandegrupperingen fra København NV menes at stå bag et skyderi i København den 11. november 2021. Her var to personer med relation til Satudarah MC forurettede.

Politiets vurdering lød, at hændelserne har fundet sted som led i konflikten mellem disse grupperinger, og at det er sandsynligt, at det kan komme til yderligere lignende voldelige hændelser.

Satudarah har rødder i Holland, hvor gruppen blev dannet af personer med rødder i kolonien Molukkerne. I dag har gruppen spredt sig til flere steder i Europa, herunder i TV2 ØSTs område.
Satudarah har rødder i Holland, hvor gruppen blev dannet af personer med rødder i kolonien Molukkerne. I dag har gruppen spredt sig til flere steder i Europa, herunder i TV2 ØSTs område. Foto: Robert Vos/AFP/Ritzau Scanpix

Politi fortsat til stede

Uden at komme nærmere ind på, hvad der konkret har gjort, at politiet ikke forlænger forbuddet her 14 dage senere, lader politiinspektør Kim Kliver forstå, at det bygger på "politifaglige vurderinger og efterretninger":

- Fordi vi følger området så tæt, og fordi det er en indgribende foranstaltning, så har alle parter også krav på, at vi agerer på det billede, vi til stadighed får konstateret, siger politiinspektøren til TV2 ØST og tilføjer:

- Sandheden er, du kan ikke sige, det er en enkelt faktor, der nu gør, at vi nået til den konklusion.

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fortalte for to uger siden om de foranstaltninger, som politiet har sat i værk omkring rockerklubhuset på Finlandsgade.

En række kriterier skal være opfyldt, for at et opholdsforbud kan udstedes og opretholdes.

- Vi har vurderet ud fra et samlet billede, at nu var der ikke længere grundlag for et opholdsforbud, siger politiinspektøren.

Dermed ikke sagt, at politiet giver lods og fjerner blikket fra ejendommen.

- Hvis du spørger Haslev-borgerne, så vil de sige, politiet til stadighed har fokus på de her rocker-opholdssteder – og det vil de også kunne se fremadrettet. Det er ikke sådan, at fordi vi ikke lukker klubhuset, så stopper vores aktiviteter, understreger Kim Kliver og tilføjer:

- Vi har at gøre med et miljø, som vi erfaringsmæssigt ved, ændrer sig, derfor er vi hele tiden på mærkerne for at se, hvad er trusselsbilledet – er der et konfliktbillede, som nødvendiggør, at vi lukker det? Så skal man ikke være i tvivl om, så holder vi os ikke tilbage.

Satudarah rykkede til Haslev i juli måned 2021. Her forlød det, at klubben var draget af områdets "skønne natur og den venlige lokalbefolkning". Adressen har senest i september været omdrejningspunkt for anholdelser i en sag om overfald og vold mod en 24-årig mand fra Nykøbing Falster.