Dyrenes Beskyttelse kimes ned

Dyrenes Beskyttelse oplever ofte, at mange borgere ringer angående enlige sæler i vinterferien. Men en enlig sæl er sjældent i nød, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vinterferien står for døren, og mange danskere kan se frem til en uge, hvor der er tid til at slappe af og komme ud i naturen.

Men hos Dyrenes Beskyttelse er vinterferien langt fra lige så afslappende. Her har medarbejderne nemlig ofte travlt med at besvare opkald fra folk, der har set en sæl ligge alene på stranden.

Kenneth kænguru 1
Læs også
Pludselig hoppede en kænguru rundt i Pias baghave
Kenneth kænguru 1
Læs også
Pludselig hoppede en kænguru rundt i Pias baghave

- Mange nyder at kunne tage en tur på stranden, og her ser de måske en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de fleste mennesker ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød, udtaler Michael Carlsen, der er biolog ved Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Behov for hvile

Ifølge Michael Carlsen er en enlig sæl på stranden ikke nødvendigvis et tegn på, at den er i nød. 

- Enlige sæler er sjældent i nød, men de har også behov for at hvile sig på land en gang i mellem. De kan ikke opholde sig i vandet hele tiden, lyder det fra biologen i pressemeddelelsen.

Stork og påfugl i Kværkeby
Læs også
Stork på Midtsjælland har set sig lun på en påfugl
Stork og påfugl i Kværkeby
Læs også
Stork på Midtsjælland har set sig lun på en påfugl

Hvis man skulle være så heldig at se en sæl ligge alene på stranden, er det vigtigt at holde god afstand til den. Ellers kan sælen føle sig truet.

Har sælen tydelige skader såsom sår eller andre tegn på sygdom, kan du ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på nummeret 1812.


Nyhedsoverblik