Dramatisk togtur endte med kolde øl og god stemning – nu efterlyser Alan to fyre

En ubehagelig togtur endte for Alan Gottschalck Stougaard fra Næstved med at blive en af mest positive oplevelser, han har haft længe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En togtur mod Jylland udviklede sig dramatisk for Alan Gottschalck Stougaard fra Næstved, men det endte alligevel med at blive en af de gode oplevelser, man kan leve højt på.

Alan skulle besøge en veninde og noget familie i Jylland og steg derfor på toget i Slagelse fredag omkring klokken 18.00.

- Da jeg tøffede derudaf sammen med de andre passagerer, kom der så meget røg ud af siden på toget, og min umiddelbare tanke var, at det var da meget hyggeligt, og at det var lidt damptog-lokomotivagtigt, fortæller han.

quote Folk begyndte at blive urolige, og så rejste vi os alle op, tog vores ting og gik ud af togvognen

Alan Gottschalck Stougaard

- Men man kunne godt lugte lidt, og pludselig kom der en fyr igennem togvognen og fortalte, at der var brand. Folk begyndte at blive urolige, og så rejste vi os alle op, tog vores ting og gik ud af togvognen. Så mødte vi en DSB-mand, som heller ikke anede noget, men han fik så ringet op til lokomotivføreren, som stoppede toget på Korsør Station.

Måtte forlade toget på grund af brand

På Korsør Station blev hele togsættet bedt om at forlade toget. Kort tid efter fortalte lokomotivføreren, at han havde ringet efter politi og brandvæsen for en sikkerheds skyld.

- Og så væltede det ind med kampklædte brandfolk, fortæller Alan Gottschalck Stougaard.

- Vi fik hurtigt at vide, at toget ikke kunne køre videre, og at vi skulle prøve at booke en plads på det næste tog. 

- Så begyndte vi stille og roligt at stå og hjælpe hinanden. ”Jeg gør sådan her på min app, ”jeg går ind på DSB-app’en”, ”er der nogen, der har fået pladser?”. Det var sådan set meget hyggeligt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Alan Gottschalck Stougaard fra Næstved har delt et opslag på Facebook, hvor han efterlyser to gutter, der viste sig fra deres bedste side under en togtur fra Slagelse til Jylland.
Alan Gottschalck Stougaard fra Næstved har delt et opslag på Facebook, hvor han efterlyser to gutter, der viste sig fra deres bedste side under en togtur fra Slagelse til Jylland.

Blev tilbudt kolde øl på perronen

Stemningen forandrede sig fra frygt og usikkerhed til at blive mere rolig og hyggelig. Folk snakkede sammen og hjalp hinanden, og midt i virvaret stillede to friske fyre sig op på trappen på perronen.

- Den ene af dem brølede ud, at på trods af den uheldige situation, vi var havnet i, skulle vi glæde os over, at det var godt vejr og weekend. Så han og hans makker ville godt byde på en kold øl, siger Alan Gottschalck Stougaard.

- De havde simpelthen været henne i kiosken for at købe to poser megakolde øl. Så folk stimlede sammen for at få en kold øl. Der var blandt andet en ældre dame, der tilbød en 20’er, men ”nej, det er på vores regning”, sagde en af fyrene.

- Alle gik ind i toget med en øl, voksne som ældre mennesker. Der var nogle, man bare lige havde snakket med, dem satte man sig sammen med. Jeg fulgtes med en ung pige fra Roskilde hele vejen til Horsens. Jeg skulle til Odder og var helt oppe at køre, da jeg kom hjem. Jeg skulle bare hjem og fortælle min familie om den oplevelse. Det var bare så positivt. Det var, som om vi havde kendt hinanden altid. Det var så hyggeligt.

Opslag er blevet delt over 3000 gange

Den positive oplevelse har fået Alan Gottschalck Stougaard til at dele et opslag på Facebook, hvor han fortæller om hændelsen og efterlyser to unge gutter, der gav gratis øl på perronen.

- Jeg køber en kasse øl til dem, for det har de fortjent. De skabte så meget glæde, der fik folk til at blomstre op. For at jeg bruger 120 kroner – det er jo små penge. Det kan måske være med til at inspirere andre til at gøre noget af næstekærlighed, fortæller Alan Gottschalck Stougaard.

I sit Facebook-opslag opfordrer han til at dele opslaget, som indtil videre har modtaget 2.500 likes og er blevet delt 3.400 gange.

- Det er godt nok gået stærkt. Jeg regnede med, at det bare ville være mine venner, der ville dele lidt. Det gjorde de så også, men det er godt nok rykket derudad. Det er imponerende.

quote Jeg køber en kasse øl til dem, for det har de fortjent. De skabte så meget glæde

Alan Gottschalck Stougaard

Faktisk er Alan Gottschalck Stougaard nu blevet kontaktet på Facebook af en, som tilkendegiver sig som en af de to fyre, han leder efter.

Positiv oplevelse midt i dyster coronatid

Alan Gottschalck Stougaard fik særlig lyst til at dele sin oplevelse med omverdenen, fordi den kom som en positiv overraskelse oven på en mørk tid med coronavirus, nedlukning og afstandskrav.

- I den her tid, hvor vi er så sure og render og bander og svovler over corona og ”æv-bæv, jeg vil ikke tage vacciner”, så kommer der bare to unge gutter, der står og smiler. Folk var glade og hjalp hinanden. Der var lidt festivalstemning - det var så hyggeligt. Det er det, jeg normalt forbinder med os danskere, at uanset hvilken situation, vi befinder os i, så står vi og hyggesnakker lidt, fortæller han.

- Det var en dejlig, positiv oplevelse. Jeg var så glad, da jeg kom til Odder klokken 21.30 om aftenen, så jeg skulle da have mig et glas hvidvin og fortælle min familie om det.