Chef i efterretningstjeneste fritaget for tjeneste - regional politidirektør afløser

Politidirektøren fra Midt- og Vestsjællands Politi er med øjeblikkelig virkning blevet indsat som fungerende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mulig skandale i Forsvarets Efterretningstjeneste betyder nu, at chefen for Midt- og Vestsjællands Politi, Svend Larsen, er blevet indsat som fungerende chef for efterretningstjenesten.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Det har været kendt, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) den seneste tid har gennemført en undersøgelse af efterretningstjenesten – og det er den undersøgelse, der nu fører til, at flere medarbejdre nu bliver sendt hjem.

Her er anklagepunkterne mod efterretningstjenesten

Tre ledende medarbejdere, herunder Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, er mandag blevet fritaget for tjeneste indtil videre.

Har været udlånt

Svend Larsen er 56 år gammel, og har været politidirektør for Midt- og Vestsjælland Politi siden 2018.

Han har dog været udlånt til Rigspolitiet siden marts måned, hvor han har haft ansvar for at sikre værnemidler til den danske indsats mod Corona-virus.

I hans sted er chefpolitiinspektør Lene Sørensen indsat som fungerende politidirektør, mens Henrik Mikkelsen er fungerende chefpolitiinspektør og Thomas Kousgaard, fungerende politiinspektør.

Svend Larsen har tidligere været direktør i Rigspolitiet, og har arbejdet som statsadvokat for Rigsadvokaten.