Politidirektør bliver udlånt midt under kritik

Politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal udlånes til Rigspolitiet, på trods af en kreds der er under kritik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt i en stor sag om alvorlige fejl i de data, der bliver brugt i straffesager, er politidirektøren for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, blevet midlertidigt udlånt til Rigspolitiet.

Dermed får Lene Frank ikke meget tid til at håndtere sit job, som politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Hun mener dog ikke, at det vil kunne mærkes i kredsen.

Lene Frank
Læs også
Rigspolitiet skifter ud i ledelse efter ny udvikling i telesag
Lene Frank
Læs også
Rigspolitiet skifter ud i ledelse efter ny udvikling i telesag

quote Der vil nok ikke være nogen, overhoved, der opdager nogen som helst forskel på den korte bane

Lene Frank, Politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der vil nok ikke være nogen, overhovedet, der opdager nogen som helst forskel på den korte bane, siger Lene Frank til TV2 ØST.

Politikredsen under kritik

Lene Frank skal udlånes til Rigspolitiet samtidig, med at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er under stærk kritik. Da TV2 ØST spørger om, det er et godt tidspunkt at forlade kredsen, har Lene Frank ingen kommentar.

I søndags blev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nemlig kritiseret for, at Emilie Meng sagen stadig ikke er opklaret tre år efter forbrydelsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Privatfoto

Det kom også frem, at politiet, først efter TV 2 kontaktede dem, har afhørt et vidne et måske afgørende vidne. Mick Keller, som politiet nu har afhørt, ankom til Korsør et minut før, at Emilie Meng ankom på stationen. Han kørte derefter rundt i byen og passerede veje, som Emilie Meng måske kunne have gået hjem.

Og selvom Mick Keller kontaktede politiet flere gange, indkaldte de ham aldrig til afhøring.

Derudover kan man i en rapport fra Arbejdstilsynet lavet i 2018 læse, at betjentene i afdelingen har været så pressede, at de har følt, at der var en risiko for, at gerningsmænd til grove forbrydelser kunne slippe for straf.

Rasmus Paludan
Læs også
Politiet slår alarm - har ikke hænder til at opklare alvorlig kriminalitet
Rasmus Paludan
Læs også
Politiet slår alarm - har ikke hænder til at opklare alvorlig kriminalitet

Dokumentaren Hvor er politet? sendes på TV 2 torsdag, hvor både manglen på ressourcer og Emilie Meng-sagen vil være i fokus.

Ingen tidshorisont

Politidirektør John Vestergaard, der hidtil har haft ansvaret for den afdeling, der har stået for teledata, er blevet flyttet fra sin post. Lene Frank skal dermed overtage hans stilling.

quote Der sidder en chefinspektør, en chefanklager og en statschef, som er rigtig godt inde i tingene, og som sagtens kan køre videre, inden for de rammer vi har lagt

Lene Frank, Politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Lene Frank har endnu ikke fået nogen tidshorisont for, hvor længe hun skal være hos Rigspolitiet. Men hun stoler på, at hendes kollegaer kan styre kredsen, mens hun er væk.

- Det er jo kun midlertidigt, at jeg er væk derfra. Og vi har lagt linjen for, hvordan vi arbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, siger Lene Frank og fortsætter:

- Og der sidder tre ledere tilbage. Der sidder en chefinspektør, en chefanklager og en stabschef, som er rigtig godt inde i tingene, og som sagtens kan køre videre, inden for de rammer vi har lagt, siger hun. 


Nyhedsoverblik