Blæsevejret ramte landsdelen forskelligt - her var det værst

Ingen kom noget til i søndagens store blæsevejr - men mange træer væltede, og der er meldinger om en del vindskader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stor forskel på, hvor hårdt blæsevejret søndag ramte vores landsdel.

Det viser tallene fra DMI dagen derpå, efter vinden igen har forladt vores område.

Mens vindstødene de fleste steder holdt sig til kuling, så nåede den andre steder storm eller ligefrem orkanstyrke i målingerne, fremgår det af tallene fra DMIs målestationer.

De hårdeste vindstød blev i vores område målt ved Røsnæs Fyr, hvor vindstødene klokken 15.00 kom med vindstød på 32,9 meter i sekundet. Det er lidt over grænsen til orkanstyrke, der går på 32,6 meter i sekundet.

Til sammenligning toppede vindstødene i Holbæk klokken 16.30 med 23,1 meter i sekundet og på Omø klokken 16.00 med 28,8 meter i sekundet i vindstødene. Længere inde i landet var vinden også mere afdæmpet.

Læs også
Stormen har nu ramt Sjælland - vindstød af orkanstyrke målt på Røsnæs
Læs også
Stormen har nu ramt Sjælland - vindstød af orkanstyrke målt på Røsnæs

Få skader

Både politiet i den sydlige og nordlige del af vores landsdel melder da også om en del stormskader, men slår fast, at der ikke er tale om alvorlig personskade eller større gener i forbindelse med blæsevejret.

- Det meste af det er væltede træer rundt omkring i kredsen. Vi har ikke været ude til det hele, vi giver det videre til anden offentlig myndighed. Typisk er det brandvæsnet, der kører ud og saver det over og fjerner det, eller også får vi fat i dem, der ejer træerne, som får det fjernet, siger vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi mandag morgen. 

Han oplyser, at der nok har været 35 sager fra hans politikreds. 

Læs også
Sådan påvirker det voldsomme vejr trafikken
Læs også
Sådan påvirker det voldsomme vejr trafikken

Også hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var der en del meldinger om mindre skader.

- Jeg har en 20 stykker eller sådan noget fra hele dagen i går. Det er skilte, der hænger løst, træer, der er væltet og andre småting, der er blæst rundt. Det er primært træer, der er væltet, lyder meldingen fra vagtchef Michael Skræddergaard.

Afspærring på central vej

Begge kredse melder om en rolig nat ovenpå blæsevejret.

Den eneste større vejrligsskade kom i Nykøbing Falster, hvor en del af Gaabensevej blev afspærret.

Læs også
Se vejrkortene: Sådan rammer kraftigt uvejr i dag
Læs også
Se vejrkortene: Sådan rammer kraftigt uvejr i dag

- Det er nogle tagplader, der har været ved at rive sig løs, så derfor har man sat noget afspærring omkring. Vi fik meldingen klokken 18.20 i går, og så har en indsatsleder fra brandvæsenet været med derude og vurderet, at det var tilstrækkeligt, hvis vi satte noget afspærring op. Jeg har ikke modtaget nogle meldinger dernede fra om, at der skulle være noget, der er blæst ned, siger Michael Skræddergaard.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi havde man flere tilfælde, hvor veje var helt spærret.

Det så man blandt andet kort efter klokken 15.00 på Eskebjergvej i Eskebjerg ved Kalundborg, hvor to træer havde lagt sig ned over vejen, og forhindrede biler i at komme forbi. Den ene stamme var ifølge politiet mere end 30 centimeter tyk. 

Også Skjoldenæsvej ved Jystrup nær Ringsted blev søndag spærret af væltede træer. I begge tilfælde måtte brandvæsen rykke ud og rydde vejen.


Nyhedsoverblik