3,9 millioner kroner på vej til projekter i 10 byer her i regionen

10 byer kan se frem til en samlet håndsrækning på 3,9 millioner kroner, som skal bruges til blandt andet shelters, scener og stole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er glæde at spore i 10 byer her i regionen. De har netop fået besked om, at de får penge til nogle drømme, som nu kan føres ud i livet.

Nordea-fondens ’Her bor vi’-pulje har valgt at støtte i alt 78 projekter i hele landet med 36 millioner kroner, og de 3,9 millioner kroner går altså til 10 byer i TV2 ØSTs sendeområde.

- Det gør noget for selvforståelsen i et lille lokalsamfund, når man får sådan en håndsrækning. Man får mod til at tænke stort, lyder det fra Martin Winnes, som er en af ildsjælene bag Omøs udendørs fleksible forsamlingshus.

Lys, lyd og scene

De modtager torsdag 200.000 kroner, som skal bruges på en række mobile telte, en lille scene, stole, borde og et mobilt lys- og højtaleranlæg.

- Sådan noget grej er ellers enormt dyrt at leje og ikke mindst at få over med færgen, men nu kan vi stille grejet til rådighed kvit og frit for alle øens foreninger, og når vi for eksempel skal holde dilettantforestilling eller sommerkoncert med mange tilrejsende sommergæster, fortæller Martin Winnes.

Her kan du se, hvilke projekter her i regionen der får penge fra puljen:

Grafik: Lonni Haugaard

Endnu en runde snart

Formålet med Nordea-fonden er at inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og at give plads til de ideer, som kan samle byen og dens beboere.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Bogø Mølle er et af de andre projekter, der har fået penge fra puljen. Den 168 år gamle mølle gennemgår en stor renovering over fem etaper. I foråret fik møllen sin hat tilbage efter en større renovering til seks millioner kroner. 

I denne omgang har Bogø Mølle modtaget 140.000 kroner, som skal bruges til tredje etape af renoveringen.

De 36 millioner kroner er bare første luns af Nordeas pulje på i alt 60 millioner kroner. Den 29. oktober offentliggøres de resterende støttemodtagere.