16.000 til kæmpe cykelløb – her giver det problemer i trafikken

Vejdirektoratet og Sund & Bælt melder om ændrede forhold i trafikken over flere af regionens broer som følge af cykelløb og vejarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bilister med planer om at køre over Storebæltsbroen, Farøbroen eller Munkholmbroen i løbet af weekenden skal dels væbne sig med god tålmodighed – og dels indstille sig på at planlægge rejsen lidt mere end vanligt.

Lørdag passerer Tour de Storebælt gennem regionen. Cyklisterne skal her køre over Storebæltsbroen, der vil være spærret for trafik i to af broens fire spor det meste af dagen. Det betyder, at der kun er et spor farbart i hver retning med en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Læs også
Kronprinsen til Danmarks største cykelløb: - Det bliver en rigtig god dag
Læs også
Kronprinsen til Danmarks største cykelløb: - Det bliver en rigtig god dag

Sund & Bælt oplyser, at trafikken omlægges fra klokken 13 – hvorfor bilister anbefales at køre over broen inden dette tidspunkt.

Ruten til Tour de Storebælt svarer til 2. etape af Tour de France 2022.
Ruten til Tour de Storebælt svarer til 2. etape af Tour de France 2022.

Løbets i alt 16.000 deltagere ventes at have passeret broen, således at motorvejsbroen kan omlægges til normal trafik omkring klokken 21.00 lørdag aften.

- Der vil være kortvarig ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. en halv time, mens trafikken omlægges, oplyser Sund & Bælt.

Munkholmbroen fører trafikken over Isefjord. Broen vil være lukket i to timer lørdag.
Munkholmbroen fører trafikken over Isefjord. Broen vil være lukket i to timer lørdag. Foto: Marianne Hansen, Holbæk

Markant længere rejsetid

Cyklisterne skal ligeledes passere Munkholmbroen over Isefjord, som ventes at være lukket for biltrafik mellem klokken 11.30 og 13.30, oplyser Tour de Storebælt, som er arrangør af motionscykelløbet.

Tour de Storebælts hjemmeside kan bilister i øvrigt finde flere informationer om, hvordan cykelløbet påvirker trafikken. Generelt lyder det dog:

- Forvent markant længere transport- og køretider på vejene, der indgår på ruten eller som ligger tæt på ruten. Dette gælder i særlig grad for byerne Kalundborg, Holbæk og Nyborg samt på Storebæltsbroen.

Læs også
Vigtig bro skal have ny asfalt - kan give forlænget rejsetid
Læs også
Vigtig bro skal have ny asfalt - kan give forlænget rejsetid

Det er dog ikke kun motionsløb, som er årsag til længere rejsetid på regionens broer.

Frem til 1. juli vil der kun være et spor farbart i hvert retning på Farøbroen.
Frem til 1. juli vil der kun være et spor farbart i hvert retning på Farøbroen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Vejdirektoratet er for tiden i gang med at lægge ny asfalt på den sydlige af de to Farøbroer. Dette indebærer at to af fire spor er lukket for trafik. Således er der også her kun et spor farbart i hver retning med en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Vejarbejdet på broen er delt op i to etaper, hvor den første – og aktuelle – forventes afsluttet 1. juli, hvor anden og sidste etape skal finde sted i perioden fra og med 14. august til og med 1. oktober.

Bilisterne må ifølge Vejdirektoratet påregne forlænget rejsetid som følge af vejarbejdet.


Nyhedsoverblik