Vigtig bro skal have ny asfalt - kan give forlænget rejsetid

Farøbroen skal have udskiftet asfalt, i den forbindelse vil der kun være ét farbart spor i hver retning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er med at finde tålmodigheden frem, hvis du er en af de bilister, der hver dag krydser Farøbroen, der forbinder Sjælland med Falster. 

Den 37 år gamle bro skal nemlig i løbet af de næste par måneder have en kærlig hånd.

I dag er det sådan, at den asfalt, der ligger på broen, – med undtagelse af en enkelt kørebane –er den nøjagtigt samme, som blev lagt ud ved broens indvielse i juni 1985.

Efter 37 år med stribevis af køreture over broen, er det øverste asfaltlag nedslidt og fyldt med ujævnheder og revner. 

Hvad er slidlaget?

Slidlaget er den øverste del af asfalten, som beskytter broens underliggende lag mod skiftende vejrforhold og giver trafikanterne en bedre stabilitet og komfort.

Slidlaget på Farøbroerne har ikke været skiftet, siden de to broer stod færdige i 1985. Derfor er der efterhånden mange ujævnheder og revner, som trænger til at blive udbedret.

På grund af Farøbroernes stålkonstruktion vil der dog stadig forekomme små ujævnheder i den nye belægning.

'Kilde: Vejdirektoratet.

Derfor vil der de kommende måneder blive udskiftet slidlaget på de to broer, som Farøbroerne består af, det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Læs også
Farøbroen runder sin 35. sommer - Morten har passet på den i alle årene
Læs også
Farøbroen runder sin 35. sommer - Morten har passet på den i alle årene

Arbejdet er delt op i to etaper henover sommeren. Begge etaper vil påvirke trafikken, da der i forbindelse med renoveringsarbejdet kun vil være ét farbart spor i hver retning.

Sådan foregår vejarbejdet

I første etape gælder det Højbroen mellem Falster og Farø, hvor arbejdet finder sted i perioden fra søndag den 29. maj til fredag den 1. juli.

Anden etape sker på Lavbroen mellem Farø og Sjælland og finder sted fra søndag den 14. august til lørdag den 1. oktober.

Hastighedsbegrænsningen vil blive sat ned til 80 kilometer i timen, mens arbejdet står på. 

Arbejdet falder sammen med et større slidlagsarbejde cirka 15 kilometer nord for Farøbroerne, som betyder, at der vil være vejarbejde hele vejen til frakørsel 40 Udby.

Derudover vil frakørsel 42 i nordgående retning være lukket for almindelig trafik i den del af slidlagsarbejdet, der finder sted under første etape.

Læs også
Efter 37 år: Nu får Farøbroerne en kærlig hånd
Læs også
Efter 37 år: Nu får Farøbroerne en kærlig hånd

Vejdirektoratet oplyser, at det særligt vil være i morgen- og eftermiddagstimerne, at arbejdet på strækningen kan give kødannelse, men også i forbindelse med Kristi himmelfartsferien, pinseferien og andre større rejsedage.

Derfor opfordrer de til, at man sætter ekstra tid af til turen. 


Nyhedsoverblik