Vagtapotek reddet: - Vi vandt i dommerens overtid

Lægemiddelstyrelsen mener ikke længere, at vagttjenesten på Ringsted Apotek skal lukkes ned, fortæller en lettet apoteker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi imødekommer din ansøgning om at varetage vagttjeneste fra januar 2018 til ultimo december 2022.

Sådan indleder Lægemiddelstyrelsen et brev til en nu kisteglad apoteker i Ringsted, Jørgen Moestrup.

Lægemiddelstyrelsen havde ellers planer om at fratage apoteket sin vagtordning – til stor frustration for apotekeren. Men nu har de ændret mening.

- Det har jeg det rigtig, rigtig godt med. Jeg føler, at vi vandt i dommerens overtid, og jeg måtte læse brevet flere gange, før jeg forstod det, siger Jørgen Moestrup til TV ØST.

60 kunder om søndagen

quote Jeg føler, at vi vandt i dommerens overtid, og jeg måtte læse brevet flere gange, før jeg forstod det

Jørgen Moestrup, apoteker, Ringsted

Én ud af Region Sjællands 11 vagttjenester, der betyder, at apotekerne for eksempel har åbent om søndagen og på helligdage, skal lukke. Og 1. juni valgte Region Sjælland at anbefale en lukning af tjenesten i Ringsted.

Siden har Jørgen Moestrup argumenteret indædt for at ændre på den anbefaling, for hans apotek har mange kunder uden for almindelig åbningstid – mellem 40 og 60 kunder på en søndag.

- Jeg fik mulighed for at komme med indsigelser til Lægemiddelstyrelsen, og det har jeg selvfølgelig benyttet mig af, siger han.

- I den slog jeg blandt andet ned på, at det er svært at forestille sig en købstad som Ringsted med 34.000 indbyggere uden en vagttjeneste. Jeg slog også på, at der snart kommer en ny jernbane til København, og befolkningen i området vokser. 

Og det lyttede Lægemiddelstyrelsen altså til. Foruden Jørgen Moestrup har også borgmester Henrik Hvidesten (V) og kommunens ældreråd skrevet breve til Lægemiddelstyrelsen for at kæmpe for vagttjenestens overlevelse. 

Se indslaget: Regionsrådet i Region Sjælland indstillede til Lægemiddelstyrelsen, at vagtordningen på Ringsted apoteket skulle lukke. Det skabte frustrationer hos borgerne, apotekeren og borgmesteren.