Trods kritik – parkeringsvagter får lov til at blive i Ringsted

Stormløbet mod P-Nord med krav om fyring blev en fuser. Et flertal i Ringsted Byråd afviste mandag aften at behandle sagen – igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er et år siden han prøvede sidst. Her forsøgte Claus Bedemann (NB) at få smidt parkeringsselskabet P-Nord ud af Ringsted efter massiv kritik af selskabets arbejde i byen. Bilister og forretningsdrivende mente, at vagterne var for emsige. Men Claus Bedemanns forslag faldt. Det blev i stedet parkeret i et udvalg.

Mandag aften forsøgte Claus Bedemann igen.

- P-Nord bør opsiges hurtigst mulig. Den måde, de behandler vores borgere på, er helt udenfor skiven. Selskabet generer vores borgere og især vores forretningsdrivende, fastslog Claus Bedemann (NB), der understregede, at han ikke er imod p-vagter.

- Det er P-Nords behandling af borgerne, jeg ikke kan acceptere, forklarede han.

Hans forslag blev dog aldrig behandlet i byrådssalen. Borgmester Henrik Hvidesten (V) pegede på, at byrådet forinden skulle tage stilling til, om der var nyt i sagen i forhold til det forslag, politikerne behandlede i februar 2022 på initiativ fra Claus Bedemann.

Claus Bedemann fra Nye Borgerlige mener, at det skal være slut med de mange parkeringsbøder i Ringsted.
Claus Bedemann fra Nye Borgerlige mener, at det skal være slut med de mange parkeringsbøder i Ringsted. Foto: Ivan Nielsen - TV2 ØST

- Forslaget ligner til forveksling det forslag, som du fremsatte for et år siden. Og vi har den begrænsning i initiativretten, at et medlem normalt ikke kan kræve at få et forslag til fornyet behandling med mindre, der er afgørende nyt i sagen, sagde borgmesteren.

Claus Bedemann pegede på, at der for kort tid siden er faldet en landsretsdom, der går P-Nord imod.

- Vi har altså fået rettens ord for, at selskabet behandler vores borgere forkert. Det er nyt, vurderede han.

Claus Bedemann henviser til en sag, hvor en bilist fra Ringsted måtte kæmpe helt til Østre Landsret for at slippe for en bøde på 510 kroner. Han vandt sagen i fogedretten. Men P-Nord ankede sagen til landsretten, der dog også gav bilisten ret.

Langt flere bøder

Der er blevet udskrevet langt flere parkeringsbøder i Ringsted de senere år. TV2 ØST har tidligere fortalt, at der i 2019 blev der udskrevet 998 bøder, mens der i perioden 2021 til 20. januar 2022 var 2.772 bilister der fik en dyr besked i forruden.

Bøderegnen har udløst debat og kritik i Ringsted.

Claus Bedemann har samlet en stribe henvendelser vedrørende parkeringsvagterne ageren i Ringsted. Det er ikke rosende ord, de får fra de forretningsdrivende i byens centrum.

Læs også
Bøderegn får kritik i Ringsted - nu forsvarer P-Nord deres afgifter
Læs også
Bøderegn får kritik i Ringsted - nu forsvarer P-Nord deres afgifter

Netop de mange vidnesbyrd mente Andreas Karlsen (K) var et nyt element i sagen, og at det derfor var berettiget, at byrådet tog sagen op igen.

- Konservative har længe haft den holdning, at det ikke er P-Nord, der skal stå for parkeringskontrollen i byen. Vi mener, de mange udsagn fra de forretningsdrivende er en klar og ny dokumentation for den chikane som både borgere og forretninger oplever. Det er ikke godt for udviklingen i vores bymidte, lød det fra Andreas Karlsen.

Massivt nej

Men argumenterne gjorde ikke indtryk på de øvrige byrådsmedlemmer.

- Jeg kan ikke se, at der er noget nyt i sagen. Det er rigtig godt, at vi har p-vagter, ellers får vi parkeringskaos i byen. Jeg vil dog foretrække, at vi får kommunale p-vagter, men det skal vi jo ikke tage stilling til i aften, sagde Henrik Kjær (EL).

Mette Ahm-Petersen (S) kunne heller ikke få øje på noget nyt i sagen.

- Og vores forvaltning er jo allerede i gang med en dialog med P-Nord om, hvordan selskabet udfører sit arbejde i byen. Selvfølgelig skal vores borgere behandles ordentligt, sagde Mette Ahm-Petersen (S).

Læs også
Bøderegn i Ringsted - partier vil smide parkeringsvagter ud af byen
Læs også
Bøderegn i Ringsted - partier vil smide parkeringsvagter ud af byen

Et stort flertal på 14 byrådsmedlemmer afviste at behandle sagen igen. Det var V, SF, S, DF og EL. Kun de Konservative støttede Claus Bedemann (NB).

Trods nederlaget i byrådssalen har han dog langt fra opgivet kampen mod P-Nord.

- Nu samler jeg 200 underskrifter til et borgerforslag om sagen, så bliver byrådet nødt til at behandle sagen, siger Claus Bedemann til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik