To unge dømt for at kaste grene efter biler fra bro

En juli-nat måtte en lastbilchauffør undvige en stor gren, som blev kastet fra en gangbro. To mænd er nu blevet dømt for at bringe andres liv i fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 16-årig og en 20-årig mand fra Ringsted har ved Retten i Roskilde indkasseret tre måneders fængsel – dog af den betingede slags – efter at være blevet fundet skyldige i at kaste grene på kørebanen fra en bro over Østre Ringvej i deres hjemby.

Ugerningen har ifølge retten forvoldt fare for liv og førlighed for de forbipasserende trafikanter på vejen, hvilket en 35-årig lastbilchauffør fra Varde ufrivilligt blev nærmeste vidne til.

quote Da der ikke er meget praksis på området, vil anklagemyndigheden nu overveje, om dommen skal ankes

Jacob Erichsen, anklagerfuldmægtig, Midt- og Vestsjællands Politi

TV2 ØST talte med lastbilchaufføren, der dagligt kører på strækningen, kort tid efter, at sagen indtraf natten til den 15. juli 2021.

Han ønskede at være anonym, men sagde blandt andet:

- Det er normalt en meget befærdet vej, og det var et held, der ikke var nogen forhindringer, så jeg kunne undvige kæppen.

Den 35-årige lastbilchauffør kørte ind til siden og kontaktede straks politiet, som hurtigt kunne komme frem til stedet.

Overvejer at anke

Chaufførens resolutte beslutning om at kontakte politiet, høster nu ros fra Midt- og Vestsjællands Politi, som netop har offentliggjort en pressemeddelelse om sagen.

Lastbilchaufføren fik ligeledes advaret nogle bilister, der var på vej i retning mod gangbroen, så de ikke skulle opleve samme farlige situation.

En patrulje kunne kort efter ankomst finde de to nu dømte mænd gående i nærheden. Betjentene skred til anholdelse og sigtede de to for at forvolde fare for trafikanterne.

Foruden forholdet natten til den 21. juli har Retten i Roskilde også fundet grundlag for at dømme de to mænd for på ukendte tidspunkter at have kastet flere grene på kørebanen, som bilister kørte hen over.

- Retten fandt, at de to dømte i flere tilfælde havde handlet hensynsløst og kastet grene ned på kørebanen, hvilket var egnet til at forvolde fare for trafikanterne. Da der ikke er meget praksis på området, vil anklagemyndigheden nu overveje, om dommen skal ankes, siger Jacob Erichsen anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestsjællands Politi, om afgørelsen.

Den 20-årige modtog dommen, og hans fængselsstraf er betinget af vilkår om samfundstjeneste.

Den 16-årige modtog også dommen, og hans fængselsstraf vil blive betinget af vilkår fra Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal behandle sagen.