Unge anholdt - kastede kæp mod lastbil fra bro

To unge blev natten til torsdag anholdt i Ringsted. De havde kastet træ ud fra en bro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To unge mennesker fra Ringsted er torsdag morgen anholdt, og skal nu afhøres af politiet, efter de natten til torsdag kastede et stort stykke træ ned fra en bro mod en kørende lastbil.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Hændelsen fandt sted på Østre Ringvej, der er en større omfartsvej, der leder trafik fra den vestlige og sydlige del af Ringsted og den sydlige del af oplandet rundt om byen mod eksempelvis Vestmotorvejen og videre mod nord. Vejen er en del af primærrute 14, hovedvejen der forbinder Næstved og Roskilde.

Læs også
Mistanke om stenkast lukkede motorvej - politi efterlyser person
Læs også
Mistanke om stenkast lukkede motorvej - politi efterlyser person

- Da lastbilen kommer kørende, kaster de unge en stor trækæp mod bilen. Heldigvis rammes den ikke, og ingen kommer noget til, fortæller politiets vagtchef Henrik Olesen til TV2 ØST.

Episoden fandt sted klokken 01.42.

Det var ved denne gangbro, at der blev kastet en kæp efter en lastbil.
Det var ved denne gangbro, at der blev kastet en kæp efter en lastbil. Foto: Google Streetview - Google Maps. Billedet er taget i 2021.

Har erkendt

Politipatruljer finder senere de unge, der erkender, at det var dem, der kastede kæppen.

Begge er nu arresteret, og venter på at blive afhørt i sagen. De er sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare - en paragraf i straffeloven, der i yderste konsekvens kan give op til otte års fængsel.

De anholdte var to mænd på 16 og 20 år fra Ringsted. Politiet ønsker dog på nuværende tidspunkt ikke at sige mere om de to.

Læs også
Stenkast ved motorvej var stenslag
Læs også
Stenkast ved motorvej var stenslag

Kast af ting fra broer mod biler og lastbiler er potentielt livsfarligt, fordi bilernes høje fart øger energien i kollisionen. Derfor har stenkast mod biler tidligere både skabt kvæstelser og kostet liv.

Der er denne sommer ekstra fokus på sagerne, da en lang række biler i Sverige er udsat for stenkast, når de kører mod Bornholm.


Nyhedsoverblik