Stor erhvervspark melder tæt på udsolgt 12 år før tid

12 år før beregnet kan Business Park Ringsted snart melde alt udsolgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endnu en virksomhed flytter sit hovedkontor og produktion til den 1.360.000 kvadratmeter store erhvervspark ved Ringsted. Dermed er erhvervsparken tæt på udsolgt 12 år før tid. 

Det oplyser Ringsted Kommune.

quote Ringsted er perfekt for os i forhold til den logistik, vi har brug for

Klaus Groth Larsen, administrerende direktør i Triplan


Det er producenten af fuldglasvægge og stålprofiler Triplan, der i 2025 forventer at indvie en ny fabrik på den godt 60.000 kvadratmeter store grund. 

Første spadestik forventes i foråret 2024.

dji_0055.00_00_30_17.Still002 - Kopi
Foto: Ringsted Kommune

Erhvervsparken rummer i forvejen 13 virksomheder såsom Marius Pedersen, Dansk Støbeasfalt og DSV.

- Det var den rigtige beslutning, vi tog i byrådet, da vi vedtog at etablere Business Park Ringsted. Vi er allerede nu ved at kigge på, hvor vores næste erhvervsområder kan udvikles, siger borgmester Henrik Hvidesten (V)

Virksomheder i Business Park Ringsted:

 • Marius Pedersen

 • Dansk Støbeasfalt

 • S D Kjærsgaard

 • LT Asfalt

 • Høchendorff Skifer & Granit

 • Nellemann Machinery

 • DSV

 • Damifo

 • GLS

 • Nagel-Group

 • Just Gruppen

 • OK Truck Diesel

 • Esbjerg Gods Sjælland / Jyderup Gods

 • Triplan

Kilde: Ringsted Kommune.

Han byder derfor den 14. virksomhed i rækken velkommen og glæder sig over, at den allerede efterspørger lokal arbejdskraft.

For på nuværende tidspunkt har Triplan 50 ansatte, men virksomheden leder nu efter nye kollegaer. 

Det drejer sig især om smede, maskinoperatører, mekanikere og ufaglærte.

Grafik: Nick Abildgaard.

Når kommune melder stort set udsolgt, skyldes det, at der er et cirka 60.000 kvadratmeter stort område i erhvervsparken, som lige nu er et såkaldt jordhotel og ikke formalt kan sælges.

Ifølge kommunen er det for dyrt at flytte rundt på jorden, og derfor bliver der opbevaret jord, som muligvis kan benyttes til støjvolde i kommunen. Kommunen oplyser dog, at flere virksomheder har vist interesse for grunden.

Forlader Storkøbenhavn og fravalgte Roskilde

Virksomheden Triplan har valgt at flytte produktionen fra Ishøj til Ringsted og i første omgang at opføre 8.000 kvadratmeter store bygninger, der skal indeholde fabrik, lager og administration.

Læs også
Tysk virksomhed overtager kæmpe areal i erhvervspark
Læs også
Tysk virksomhed overtager kæmpe areal i erhvervspark

- Vi havde egentligt købt en grund i Roskilde til formålet, men den blev for lille, og så faldt valget på Ringsted Kommune, da beliggenheden i Ringsted er perfekt for os i forhold til den logistik, vi har brug for, siger Klaus Groth Larsen, administrerende direktør i Triplan.

Hvem er den nye virksomhed i erhvervsparken?

 • Triplan blev etableret i 1946 som smedevirksomhed. I dag producerer Triplan fuldglasvægge og døre samt lyd- og brandvægge i glas til kontorer og byggerier. Desuden produceres stål- og bygningsprofiler, både standardprofiler til gipsvægge, etagedæk og ydervægge samt bygningsprofiler på specialmål - klip og buk.

 • Kunderne rækker lige fra trælasthandlere til tømrere og entreprenører. Triplan eksporterer til hele Europa med Tyskland og Skandinavien som de primære markeder.

- Der er plads til udvidelse, det er tæt på motorvejen og København, ligesom vi har adgang til at tiltrække arbejdskraft på Midt- og Vestsjælland, tilføjer han.

Samtidig fremhæver den administrerende direktør, at virksomheden under forhandlingsprocessen med kommunen har fået hurtige tilbagemeldinger, ligesom det også spiller ind, at der er kort behandlingstid af byggesager. 

Læs også
Hotel tilbyder dusør i jagten på arbejdskraft
Læs også
Hotel tilbyder dusør i jagten på arbejdskraft

- Derudover er det et plus, der ikke er nogen dækningsafgift i kommunen, siger Klaus Groth Larsen.

Ringsted Kommune forventede, at de sidste grunde i erhvervsparken ville være solgt omkring 2035. Men allerede nu skal det næste erhvervsområde etableres.


Nyhedsoverblik