Social- og sundhedsmedarbejder i Ringsted smittet med corona

Personen er gået i selvisolation, oplyser kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knapt 1.000 medarbejdere er blevet opfordret til at lade sig teste blandt Ringsted Kommunes medarbejdere på social- og sundhedsområdet. En enkelt er testet positiv og er gået i selvisolation. Det oplyser Ringsted Kommune. 

I følge kommunikationskonsulent i Ringsted Kommune, Jeppe Lund, så drejer det sig om en social- og sundhedsmedarbejder, der ikke har arbejdet med ældre mennesker. 

Smitteopsporing i gang

Styrelsen for Patientsikkerhed har kontakt til den smittede og er i gang med smitteopsporing og kontakter alle, der kan have være i risiko for at blive smittet af vedkommende, oplyser Jeppe Lund, der fortsætter:  

- Ringsted Kommune har den seneste tid haft god og tæt kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, Region Sjælland og øvrige myndigheder. I forbindelse med den dialog opsatte Testcenter Danmark et midlertidigt testcenter i Ringsted. Her blev knap 1.000 medarbejdere fra Ringsted Kommunes social- og sundhedsområdet testet. En enkelt er altså testet positiv.

Der mangler dog svar fra enkelte medarbejdere.

Om situationen lige nu siger borgmester Henrik Hvidesten:

- Jeg er glad for, at så mange har ladet sig teste, så myndighederne kan få et godt overblik over situationen og kan tilpasse indsatsen derefter. 

Det er foreløbigt muligt at lade sig teste i Ringsted frem til søndag den 16. august.

Ringsted lukkede ned for alle besøg

Torsdag i sidste uge blev en ansat på Plejecenter Ortved i Ringsted testet positiv for coronavirus. Hun var en af de første i Ringsted, der fik konstateret corona. TV2 ØST erfarede, at hun var gift med en ansat på Danish Crown. 

Hefter valgte Ringsted Kommune at øge beredskabet og lukke for besøg udefra  på alle plejecentre og botilbud i kommunen indtil den 14. august.