Slut med tørsvømning og hovedspring på græs - Ringsted Svømmeklub afholder første stævne efter coronakrisen

100 meter fri, medley, rygsvømning og crawl blev lørdag praktiseret efter bedste evne. Efter halvandet år kunne de igen invitere til stævne i Ringsted.

De har længe tænkt kreativt i Ringsted Svømmeklub. 

Coronapandemien lukkede bassinerne ned, og hvordan træner man hovedspring og svømmetag, når man ikke har noget vand at gøre det i? 

Svømmerne fra Ringsted har været udsat for alt lige fra vejrtrækningsøvelser med en ballon og et sugerør til svævende på to stole, hovedet ned i en opvaskebalje og lave svømmetag ud i den blå luft. 

VIDEO: Tilbage i marts 2020 måtte Ringsted Svømmeklub tænke i alternativer, da svømmehallerne var lukket på grund af coronakrisen.


Men den tid er endelig forbi.

Bassinet i Ringsted svømmehal var i dagens anledning kridtet nøje op og klar til at tage imod svømmedragter i alverdens afskygninger.

- Jeg skal svømme 50 meter fri, en medley og en holdkamp til sidst, siger Sidse Olesen fra Haslev Svømmeklub.

For efter halvandet års nedlukning var der igen liv i Ringsted Svømmehal, hvor flere end 300 svømmere denne lørdag deltog i Madwawe Challenge Ringsted Cup.

quote Det er helt vildt at arrangere et stævne, når der er så stor opbakning til det

Martin Anker, Stævneleder

Højt humør og hård konkurrence

Og dagens hovedpersoner var efter en lang pause heller ikke kun kommet for at hygge sig. Der var lagt op til hård konkurrence side om side i forskellige svømmediscipliner.

- Det går fint. Vi har haft en, der har svømmet en personlig rekord og en anden, der ligger lige omkring sin personlige rekord. Så det går rigtig fint, konstaterer Tobias Lindberg, der er træner i Nakskov Svømmeklub

Men selvom der selvfølgelig blev givet alt i bassinet, var glæden ved endelig at være tilbage også til at føle.

- Det er megafedt. Det er en fed stemning, som man har savnet, og det er fedt at komme ned og prøve det, man har trænet på i så lang tid, fortæller Sidse Olesen, der blot var en af de mange deltagere til dagens stævne.

Der var højt humør til dagens svømmestævne, der har været mere end halvandet år undervejs.
Der var højt humør til dagens svømmestævne, der har været mere end halvandet år undervejs.

Hele weekenden står i svømningens tegn, hvor klubber fra hele regionen og flere til har meldt deres ankomst. Og hovedspring, vådt hår, svømmetag og en god tid er alt sammen noget, dagens konkurrence svømmere og trænere har set frem til.

- Jeg har savnet at være til stævner, og det gik rigtig godt. Jeg slog min personlige rekord, så det er rigtig fint, siger Silje Mathiasen fra Korsør Svømmeklub.

Stor opbakning vigtig for svømmeklubben

I alt deltager 11 klubber i stævnet og den store opbakning til arrangementet er noget, der glæder stævneleder Martin Anker:

- Det er helt vildt at arrangere et stævne, når der er så stor opbakning til det.

Stævnelederen var utrolig glad for den store opbakning til stævnet, som står på hele weekenden.
Stævnelederen var utrolig glad for den store opbakning til stævnet, som står på hele weekenden.

Og stævner har der ikke været nogen af i lang tid, men det at Ringsted Svømmeklub igen kan åbne dørene til bassinet har stor betydning.

- Det betyder meget. For det første skal vi selvfølgelig afholde et stævne, men det betyder også økonomi. Vi tjener selvfølgelig penge på det her stævne, og de kommer vores svømmere til gode, fortæller stævneleder Martin Anker.

Søndag bliver også en dag med fuld gang i armtagene og plask i Ringsted, når den igen bliver fyldt op med omkring 300 deltagere, som alle er klar til at suse igennem vandet.