Ringsted Festival krydser fingre: - Jeg mener stadig, der er en chance

Dagens melding om anbefalinger til at aflyse camping og festivaler med flere end 10.000 deltagere er faldet tungt. Men ikke i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag er regeringens eksperter kommet med en række anbefalinger til afvikling af årets festivaler.

Meldingen er faldet tungt hos flere af regionens festivaler, såsom Vig Fesival og Vilde Vulkaner i Vordingborg, der forudser en aflysning, hvis anbefalingerne bliver gennemført politisk.

Men i Ringsted sidder der en direktør, der ikke har opgivet håber endnu.

- Jeg har ikke dømt det til hjørne endnu. Jeg mener stadig, der er en chance for, at vi kan få lov til at lave noget. Bare vi holder takten med vaccinationer og holder smitten nede, så skal det nok gå, siger Anders Sørensen til TV2 ØST.

Håber på at flyve under radaren

Ekspertgruppen har i deres rapport arbejdet med flere faser – før og efter, at alle personer over 50 år er blevet tilbudt første vaccinationsstik.

Ekspertgruppen slår fast, at man ikke bør afholde festivaler på den måde, som vi kender det. Samtidig anbefaler eksperterne, at der højst kan deltage 10.000 gæster, når vi er nået til den sidste fase af restriktionerne.

quote Der bor et håb i mig om, at vi kan flyve under radaren og komme over i en periode, hvor man må være lidt flere

Anders Sørensen, formand for Ringsted Festival

Ringsted Festival ligger senere på sommeren, den 5. august til den 7. august, og derfor har direktøren endnu ikke opgivet håbet om, at festivalen kan blive til noget. 

- Det er svært for mig at vurdere, hvor vi ligger henne på skalaen. Ringsted Festival ligger meget sent på sæsonen. Der bor et håb i mig om, at vi kan flyve under radaren og komme over i en periode, hvor man må være lidt flere. Men jeg kan forstå, at de forslag til retningslinjer, der er i den her rapport, kan være svære, hvis man skal afvikle en festival, siger Anders Sørensen.

På Vig Festival forventer man ikke at kunne gennemføre en festival, mens man er mere håbefuld i Ringsted.
På Vig Festival forventer man ikke at kunne gennemføre en festival, mens man er mere håbefuld i Ringsted.


Til august er alle efter planen færdigvaccineret

Ifølge tidsplanen fra Statens Serum Institut forventes alle borgere over 16 år at være færdigvaccineret 18. juli 2021. Tidligere hed den dato 27. juni.

Ændringen skyldes blandt andet, at der er forsinkelser i leverancerne af flere.

Men da Ringsted Festival først ligger i august, er planerne om at skråle med på L.O.C og Nik og Jay endnu ikke skrinlagt. 

- Jeg håber og tror på, at vi stadig kan lave en festival, og det bliver jeg ved med, indtil vi får at vide, at vi ikke skal. Den rapport, der er kommet nu er jo ikke en beslutning. Det er et oplæg til en politis beslutning.

Ordning for udendørs arrangementer med stående publikum