Ringsted Festival jubler: Kun 1 ud af 20 vil have billetten refunderet

Coronakrisen har ramt festivalerne hårdt. Men Ringsted Festival har allerede så godt som sikret næste års billetsalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et benhårdt slag for årets festivaler, da man måtte erkende, at de trods måneders intens planlægning måtte aflyse alt i år.

Men selvom festivalgængerne i år må se langt efter campinghygge, fadøl og livemusik, har det ikke fået dem til at vende ryggen til den lokale festival. 95 procent af gæsterne har nemlig valgt at beholde deres billet til årets Ringsted Festival - selvom de uden videre kunne få den refunderet. 

quote Det er et meget traditionsbevidst publikum, som er meget loyale

Anders Sørensen, Ringsted Festival

- Det er yderst tryghedsskabende for os. Vi kan jo hvile i den bevidsthed, at folk støtter op om festivalen og er klar til næste år, siger festivaldirektør Anders Sørensen.

Har man ikke bedt om at få refunderet billetten, er den helt automatisk blevet ombyttet til en billet til næste års festival. At så mange har valgt at holde fast på billetten skyldes, mener direktøren, at der er tale om et usædvanlig loyalt publikum.

Ringsted Festival

-  Vores undersøgelser viser, at 80 procent af vores gæster har været der mere end 10 år i træk. Det er et meget traditionsbevidst publikum, som er meget loyale over for os, siger han.

Se billederne fra Ringsted Festival
Se billederne fra Ringsted Festival Foto: Mathilde Reimer - TV ØST

Samme festival næste år

Festivalen kan få kompensation fra staten for en del af deres faste udgifter. Kombineret med den store støtte fra gæsterne betyder det, at den formentlig vil kunne klare sig  igennem 2020 uden et underskud.

Inden coronakrisen indtraf, kunne Ringsted Festival se frem til et år med rekordmange gæster. Nu glæder Anders Sørensen sig i stedet til at møde publikum næste år.

- Jeg håber, at det at vi måtte springe et år over, har gjort, at der vil være endnu større sult efter at komme ud og holde festival.

quote Samme bands, samme dage, samme tider, samme scener. Det hele er det samme

Anders Sørensen, Ringted Festival

Skulle man gå og være ærgerlig over at have misset årets festivalprogram, kan man dog ånde lettet op. Ringsted Festival 2021 vil nemlig én-til-én være præcis den samme, som man havde annonceret i år.

- Det bliver fuldstændig det samme. Samme bands, samme dage, samme tider, samme scener. Det hele er det samme, siger festivaldirektør Anders Sørensen.

TV2 ØST sendte live, da Ringsted Festival åbnede sidste år. Se med her: