¨

Ringsted Festival jubler: Kun 1 ud af 20 vil have billetten refunderet

Coronakrisen har ramt festivalerne hårdt. Men Ringsted Festival har allerede så godt som sikret næste års billetsalg.

01:03

Ringsted Festival er kendt for at være en familiefestival med et trofast publikum. Nu glæder de sig til at se gæsterne til næste års festivall. Video: Mathilde Reimer - TV ØST

Det var et benhårdt slag for årets festivaler, da man måtte erkende, at de trods måneders intens planlægning måtte aflyse alt i år.

Men selvom festivalgængerne i år må se langt efter campinghygge, fadøl og livemusik, har det ikke fået dem til at vende ryggen til den lokale festival. 95 procent af gæsterne har nemlig valgt at beholde deres billet til årets Ringsted Festival - selvom de uden videre kunne få den refunderet. 

Det er et meget traditionsbevidst publikum, som er meget loyale

Anders Sørensen, Ringsted Festival

- Det er yderst tryghedsskabende for os. Vi kan jo hvile i den bevidsthed, at folk støtter op om festivalen og er klar til næste år, siger festivaldirektør Anders Sørensen.

Har man ikke bedt om at få refunderet billetten, er den helt automatisk blevet ombyttet til en billet til næste års festival. At så mange har valgt at holde fast på billetten skyldes, mener direktøren, at der er tale om et usædvanlig loyalt publikum.

Ringsted Festival

Ringsted Festival afholdes hvert år i uge 31 i Lystanlægget midt i Ringsted by. Første år var 2005, og de senere år er festivalen hvert år blevet gæstet af 10-12.000 mennesker, hvoraf 4.000 er campister. Festivalen bliver ofte betegnet som en familievenlig festival med publikum i alle aldre.

-  Vores undersøgelser viser, at 80 procent af vores gæster har været der mere end 10 år i træk. Det er et meget traditionsbevidst publikum, som er meget loyale over for os, siger han.

Se billederne fra Ringsted Festival Foto: Mathilde Reimer - TV ØST

Samme festival næste år

Festivalen kan få kompensation fra staten for en del af deres faste udgifter. Kombineret med den store støtte fra gæsterne betyder det, at den formentlig vil kunne klare sig  igennem 2020 uden et underskud.

Inden coronakrisen indtraf, kunne Ringsted Festival se frem til et år med rekordmange gæster. Nu glæder Anders Sørensen sig i stedet til at møde publikum næste år.

- Jeg håber, at det at vi måtte springe et år over, har gjort, at der vil være endnu større sult efter at komme ud og holde festival.

Samme bands, samme dage, samme tider, samme scener. Det hele er det samme

Anders Sørensen, Ringted Festival

Skulle man gå og være ærgerlig over at have misset årets festivalprogram, kan man dog ånde lettet op. Ringsted Festival 2021 vil nemlig én-til-én være præcis den samme, som man havde annonceret i år.

- Det bliver fuldstændig det samme. Samme bands, samme dage, samme tider, samme scener. Det hele er det samme, siger festivaldirektør Anders Sørensen.

TV2 ØST sendte live, da Ringsted Festival åbnede sidste år. Se med her:

03:37

    

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App