Lokale festivaler aflyses: - Vi er dybt ulykkelige

Hvert år i uge 31 byder Ringsted Festival på en række koncerter. Men ikke i år. Efter aftenens pressemøde meddeler ledelsen, at årets festival er aflyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august. Det meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) på mandagens pressemøde.

Det betyder, at der ikke bliver store festivaler og markeder i løbet af sommeren.

Derfor oplyser flere lokale markeder og festivaler, at de må aflyse helt i år.

- Det betyder desværre, at vores elskede Ringsted Festival ikke afholdes i 2020, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

- Vi er dybt ulykkelige, og det gør ondt at vide, at vi ikke skal på Ringsted Festival i år og danse og synge i Lystanlægget.

quote Vi frygtede, at det ville gå den vej

Ringsted Festival

- Vi frygtede, at det ville gå den vej

Selvom arrangørerne af festivalen, som normalt samler 12.000 gæster, er kede af meldingen, var det ikke noget, der kom helt bag på dem.

- Vi frygtede, at det ville gå den vej, men vi forstår regeringens udmelding, da det vil være for stor en smittefare at være 10.000 mennesker samlet på vores festival. Men gud, hvor savner vi allerede vores festivalgæster, skriver festivalen i pressemeddelelsen.

Festivalen skriver i samme ombæring, at den er udskudt til den 5.-7. august. næste år. 

Har du købt billet til Ringsted Festival 2020, så er den automatisk ombyttet til Ringsted Festival 2021. Du skal ikke gøre yderligere med hverken partout- eller campingbillet. Den samme billet kan scannes på Ringsted Festival 2021.

Artiklen fortsætter under videoen.

Vig Festival er normalt et stort tilløbsstykke. Men i år bliver der stille på festivalpladsen.

Vig Festival  udskudt til næste år

Hos Vig Festival kunne man allerede i november oplyse, at billetterne til sommerens store festival i Odsherred var udsolgt. Her skulle navne som Rasmus Seebach, Lucas Graham og Mads Langer spille. Men også de planer er nu aflyst. 

quote Det vigtigste er selvfølgelig vores sundhed

Ole Larsen, formand for Vig Festival

- Vi har aflyst og arbejder på at få overblik over, hvad det betyder. Det vigtigste er selvfølgelig vores sundhed. Sådan er det, lyder det fra formand Ole Larsen.

- Så holder vi bare en festival i 2021.

Festivalledelsen lover dermed, at der bliver holdt en Vig Festival næste år - men der er endnu ikke overblik over, hvad aflysningen betyder for festivalens økonomi.

- Det får vi i løbet af de næste dage, og der får vi også svar på, hvad vi gør med billetter. Mange festivaler bytter billetterne om til en billet til 2021, og der er ingen tvivl om, at vi også vil gøre det, siger Ole Larsen, formand for Vig Festival.

Det betyder dog også, at alle udgifterne for 2020 og 2021 skal dækkes af kun ét års indtægter. Derfor er festivalen i gang med at undersøge, hvad det får af betydning. 

Herunder i videoen kan du se et par af de pointer, som statsminister Mette Frederiksen præsenterede om den forsigtige genåbning af Danmark.

Mandag aften præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) planen for en foreløbig genåbning af Danmark. Her kan du se og høre et par af hendes vigtigste pointer.