Rika skød jagtsæsonen ind med sit første bytte: - Jeg ryster stadigvæk lidt

For nogen har den 16. maj været en ordinær solbeskinnet mandag. Men for regionens jægere er dagen noget helt særligt: I dag er bukkesæsonen skudt ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved solopgang i morges kunne jægere i hele regionen skyde dette års bukkejagt ind.

Med fra den årle morgenstund var blandt andre Rika Schlichting Matthiesen, for hvem det var en særlig dag i mere end en forstand.

- Jeg ryster stadigvæk lidt. Jeg er sådan lidt oppe at køre, men det er også lidt mærkeligt. Jeg har oplevet det mange gange, og så lige pludselig har jeg gjort det selv. Jeg føler også lidt stolt, fortæller hun til TV2 ØST.

quote Det er næsten en helligdag for de fleste bukkejægere

Benny Christensen, formand for Ringsted og Omegns Jagtforening

Ikke nok med at Rika Schlichting Matthiesen kunne fejre sit første jagtbytte blev det også til anerkendelse fra de øvrige jægere med prisen for dagens tredje pæneste råbuk i Ringsted og Omegns Jagtforening.

- Jeg har været med min far mange gange som lille, hvor jeg synes, tiden blev lang - og jeg har kedet mig en lille smule. Men i dag fløj tiden afsted, som i en actionfilm, fortæller hun og tilføjer:

- Nu, hvor jeg selv skulle skyde, kunne jeg høre underlægningsmusikken hele tiden. Det var virkelig spændende.

60 jægere og andre interesserede var mandag mødt op i Ringsted for at skyde årets første buk.
60 jægere og andre interesserede var mandag mødt op i Ringsted for at skyde årets første buk. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Nervøs jagtformand

Første dag i bukkesæsonen, der i jagtkredse kaldes for 'pralemorgen', er på alle måder en særlig dag, fortæller Benny Christensen, formand for Ringsted og Omegns Jagtforening.

- Det er en meget stor dag - det er næsten en helligdag for de fleste bukkejægere.

For 22. år i træk havde han arrangeret pralemorgen - hvilket omkring 60 jægere og andre interesserede var mødt frem for at deltage i.

- Dagen startede, da klokken var tre derhjemme. Det er rimelig tidligt, og vi var ude på jagten, da klokken var halv fem, fortæller jagtformanden, der samtidig ikke lægger skjul på, at dagen er forbundet med spænding.

Sæsonstart er nemlig ingen garanti for et bytte.

- Der var lidt nerver på, da I (TV2 ØST, red.) ringede, for der var ikke kommet nogen. Men så lige pludselig ligger der 12 bukke, konstaterer Benny Christensen med en tilfreds mine.

Første dag i bukkesæsonen kaldes i jagtkredse for 'pralemorgen', fortæller Benny Christensen, formand for Ringsted og Omegns Jagtforening.
Første dag i bukkesæsonen kaldes i jagtkredse for 'pralemorgen', fortæller Benny Christensen, formand for Ringsted og Omegns Jagtforening. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

20.000 jægere snydt for jagt

Det er dog ikke alle jægere, som har kunnet gå på jagt i dag.

Som TV2 ØST kunne fortælle i går, søndag, har et nyt it-system hos Politiets Administrative Center medført, at jægere i de seneste fire måneder ikke har kunnet få behandlet deres ansøgning om våbentilladelse.

Læs også
Om lidt må bukkene skydes - men mange jægere kan ikke deltage i jagten
Læs også
Om lidt må bukkene skydes - men mange jægere kan ikke deltage i jagten

Problemet rammer ifølge BT 20.000 jægere. Mediet har i dag, mandag, talt med justitsminister Mattias Tesfaye (S), som siger:

- Det er en rigtig træls situation, og der er ikke nogen god undskyldning. Jeg kan kun beklage over for de mange jægere og sportsskytter, der bliver ramt af det her, siger han til BT.

- Det eneste, jeg kan gøre nu, er at være ærlig og sige tingene, som de er. Jeg har afsat flere ressourcer og politifolk til at godkende våbenansøgningerne manuelt, men det ændrer ikke ved, at vi ikke når det på den her side af sommerferien.

Bukkesæsonen løber frem 15. juli – med undtagelse af Sejerø, hvor sæsonen slutter allerede 15. juni.


Nyhedsoverblik