Politi efterlyser vidner efter farlige kast fra bro: - Vi tror ikke, at det er første gang

Politiet efterlyser vidner, der er blevet udsat for stenkast eller kast med kæppe fra gangbro i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Har du som bilist oplevet, at der er blevet kastet ting efter dig fra gangbroen over Østre Ringvej i Ringsted, så vil politiet meget gerne høre fra dig.

Sådan siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter at to unge mænd blev anholdt efter et have kastet en stor kæp efter en lastbil natten til torsdag.

Læs også
Unge anholdt - kastede kæp mod lastbil fra bro
Læs også
Unge anholdt - kastede kæp mod lastbil fra bro

- Vi tænker, at dette ikke er første gang, og nok heller ikke første dag, at de to har været ude. Og vi vil meget gerne høre fra borgere, der har oplevet sådanne situationer. Og vi vil også gerne høre fra borgere, der ikke er blevet ramt. Det kan have relation til denne sag, siger hun.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Tilstod kast

De to mænd på 16 og 20 år blev anholdt natten til torsdag, efter de havde kastet en tung kæp på flere meters længde efter en lastbil på Østre Ringvej. De to tilstod, at have kastet kæppen. De er torsdag morgen begge anholdt, og skal nu afhøres i sagerne. De er sigtet efter en paragraf, der kan give op til otte års fængsel.

Kast af ting fra broer mod biler og lastbiler er potentielt livsfarligt, fordi bilernes høje fart øger energien i kollisionen. Derfor har stenkast mod biler tidligere både skabt alvorlige kvæstelser og kostet liv.

Læs også
Politiefterforskning lukkede motorvej i nordgående retning
Læs også
Politiefterforskning lukkede motorvej i nordgående retning

- Det er meget alvorlige sager, fordi konsekvenserne kan være så store. Vi er langt ude over det, man kan kalde almindelige drengestreger. Men selv det at køre over sådan en kæp kan være farligt for trafiksikkerheden, og kan medføre ulykker, siger Charlotte Tornquist.

Fordi en af de sigtede er 16 år, så er de sociale myndigheder inde over sagen, ligesom forældrene til ham også er inddraget.


Nyhedsoverblik