Motorcykler suser forbi familiens hjem - men politiet kan ikke fange dem

Landevejene nord for Ringsted bliver brugt af motorcyklister til at køre hurtigt. Nu kæmper en mand for at stoppe deres vanvidskørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En motorcyklist suser forbi Michael Rosenmarks hjem ved landsbyen Snekkerup nord for Ringsted.

Det går så hurtigt, at han ikke kan nå at optage føreren på motoren ordentligt for at dokumentere den vanvidskørsel, som ifølge ham jævnligt finder sted i området.

quote Det er utrygt

Michael Rosenmark, Snekkerup

Særligt når solen skinner, kører der mange motorcykler forbi i høj fart,

- Problematikken er, at vi i alle solskinsweekenderne oplever, små flokke af motorcykler kører ræs herude, siger Michael Rosenmark.

Resten af familien oplever også, hvordan motorcyklisterne bruger de smalle landeveje som racerbane.

- Min datter stod herude og kunne høre nogen, der kørte stærkt. Så hun filmede, at der kom fem motorcykler fordi, hvor de to sidste kom rigtig godt op i fart, siger Michael Rosenmark.

Frygter for børn og heste

Privatoptagelser fra søndag den 19. april viser, hvordan de første motorcykler kører forbi familien Rosenmarks hjem, mens de resterende kører endnu hurtigere.

- Hver weekend er der nogen, som kører stærkt. Men en weekend kunne jeg høre, at der var en, som nærmede sig, og så stillede jeg mig herud, siger Michael Rosenmark og peger på den anden side af porten ud mod landevejen.

Her filmede Michael Rosenmark, hvordan en motorcyklist ifølge ham tilbagelægger 460 meter på 13 sekunder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Michael Rosenmark.
Michael Rosenmark. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Med sin tidligere karriere som politimand i baghånden, har han regnet sig frem til, at motorcyklen kørte 127 kilometer i timen i gennemsnit – inklusiv opbremsningen.

- Det er utrygt. Vi ligger faktisk på en cykelrute mellem Lejre og Vigersted Kirke, hvor folk cykler, børn ridder på heste, og der render rådyr rundt her i området, siger han.

Michael Rosenmark har noteret 17 forskellige nummerplader på motorcyklerne, og han tror ikke, at der er tale om lokale motorcyklister.

- Typisk ligner det unge mænd på hurtigere motorcykler, hvor nummerpladen på flere af dem sidder lidt skråt, så den er sværere at aflæse, siger han.

Snekkerupvej er en landevej uden for byzone med beboelse ud til vejen, hvor der maksimalt må køres 80 kilometer i timen.

Han har flere gange forsøgt at få hjælp fra Midt- og Vestsjællands Politi og borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V).

- Jeg har skrevet til politiet sidste år, og det gjorde jeg igen i år. Jeg har også skrevet til borgmesteren, siger Michael Rosenmark.

Motorcyklist blev fløjet væk i lægehelikopter

Ringsted Kommune har vendt episoderne med politiet, og borgmesteren erkender, at der er et problem.

- En af vores udfordringer er, at vi faktisk ikke kan gøre så meget ved den her trafik, som er ude i det åbne land. I de mindre landsbyer kan vi lave hastighedsdæmpende foranstaltninger, men det har vi ikke samme muligheder for ude i det åbne land, siger Henrik Hvidesten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune.
Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Jeg oplever flere steder, hvor der er for høj hastighed ude på vejene, og hvor folk generelt ikke overholder færdselsloven, hvor man for eksempel kører igennem, selvom der er gennemkørselsforbud, siger Henrik Hvidesten, tilføjer han.

Michael Rosenmark har faktisk haft besøg af politiet, der skulle forsøge at fange fartsynderne.

- Men de er her på de forkerte tidspunkter om hverdagen og formiddagen, og der er ikke der, det sker, siger han og tilføjer:

- En time efter jeg havde skrevet til politidirektøren, var der en, som kørte galt lidt længere nordpå og skulle flyves på Rigshospitalet, fordi vedkommende både havde brud i armen og ansigtet. Så jeg tænker, at det kun et spørgsmål om tid, før det går galt.