Kvinde død efter brystkræftskandale - regionsrådsformand beklager svigt

Patienterstatningen er tæt på at være i mål med afgørelserne i erstatningssagerne fra brystkræft-skandalen på Ringsted Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

23 kvinder har fået anerkendt deres krav om erstatning efter sagen om mangelfulde brystkræftundersøgelser i Region Sjælland. En af kvinderne er død af brystkræft.

Det oplyser Patienterstatningen til Jyllands-Posten

304 kvinder har fået brystkræft efter mulige mangelfulde undersøgelser på Ringsted Sygehus i årene 2013 til 2017. Patienterstatningen er ved at være i mål med afgørelserne i de 216 sager, hvor kvinder har krævet erstatning.

Læs også
Forstå sagen om kræftskandalen på Ringsted Sygehus
Læs også
Forstå sagen om kræftskandalen på Ringsted Sygehus

Indtil videre er der samlet set tilkendt 7,5 millioner kroner i erstatning til kvinderne og enkemanden til den afdøde, skriver Jyllands-Posten.

Fire af de 23 kvinder har endnu ikke fået opgjort summen af deres erstatning, og derfor kan erstatningsbeløbet ende med at blive endnu højere.

Regionsrådsformand beklager

Heino Knudsen (S), der først blev valgt ind som regionsrådsformand i november 2017 efter at de mangefulde undersøgelser blev opdaget, undskylder for Region Sjællands svigt i sagen. Han fastslår, at de mange fastslår, at det har været vigtigt for regionen at gennemgå de berørte kvinders patientforløb til bunds.

quote Èn kvinde, der har oplevet en mangelfuld undersøgelse, er én for meget

Heino Knudsen (S), regionsformand

- Èn kvinde, der har oplevet en mangelfuld undersøgelse, er én for meget, og det kan vi kun beklage fra hele Region Sjællands side, siger han til TV2 ØST.

- Det har været enormt vigtigt og afgørende for os at have en uvildig instans til at vurdere alle sager, og på Regions Sjællands vegne vil jeg beklage og undskylde de mangelfulde undersøgelser, der har været frem til 2017, siger Heino Knudsen (S).

Politiet afslutter efterforskning

Brystkræftskandalen på Ringsted Sygehus afstedkom en række ændringer i Region Sjælland. 

I februar 2019 blev daværende sygehusdirektør Vagn Bach afskediget. Derudover blev radiologisk afdeling på Ringsted Sygehus flyttet til Sjællands Universitetshospital i Roskilde. 

Læs også
Efter brystkræftskandale - Region Sjælland skal styrke behandlingen af kræftramte kvinder
Læs også
Efter brystkræftskandale - Region Sjælland skal styrke behandlingen af kræftramte kvinder

- Vi har lavet en række initiativer for at hjælpe kvinderne. Blandt andet gennem det her system, hvor man kan søge erstatning og selvfølgelig også ved at sikre, at vi lever fuldstændig op til de standarder, der er på området, siger Heino Knudsen (S).

Siden Styrelsen for Patientsikkerhed i marts 2019 politianmeldte Region Sjælland, har politiet efterforsket sagen. Efterforskningen er afsluttet, og Anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.


Nyhedsoverblik