Danish Crown planlægger at åbne slagteriet i Ringsted igen på fredag

Danish Crown-slagteriet i Ringsted planlægger at åbne igen fredag. Siden slagteriet lukkede ned, er yderligere 21 blevet testet positiv for covid-19.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danish Crown forventer at åbne slagteriet i Ringsted igen på fredag den 21. august. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse søndag eftermiddag.

quote Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge

Per Laursen, produktionsdirektør, Danish Crown

Siden søndag den 9. august er 21 yderligere blevet testet positiv for covid-19, skriver Danish Crown. Det bringer det samlede antal smittede medarbejdere fra slagteriet op på samlet 163 siden udbruddet startede på slagteriet. 

- Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge. Derfor har vi aftalt med myndighederne, at vi afventer resultatet af den anden eller tredje test af de cirka 700 medarbejdere, som gennemføres i morgen samt tredje test af 500 medarbejdere onsdag, inden vi kalder medarbejderne ind igen, udtaler Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown i pressemeddelelsen.

Siden slagteriet lukkede ned mandag denne uge, har slagteriets medarbejdere været sendt hjem i selvisolation.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.
- Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet fredag i den kommende uge, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.
Foto: TV2 ØST

Men nu er samtlige ikke-smittede medarbejdere fri af selvisolation. For medarbejdere, der har været testet positive, gælder, at de skal fortsætte i selvisolationen indtil de har været fri for symptomer i 48 timer og hvis de ikke får symptomer gælder det, at de skal opretholde selvisolationen i syv døgn fra de blev testet, skriver Danish Crown

- Det er en hård omgang for vores medarbejdere at skulle holde sig hjemme i over en uge, hvor der samtidig har været solskin og omkring 30 grader. Det har de taget i stiv arm, og jeg er overbevist om, at netop den disciplin er en væsentlig del af forklaringen på det dyk, vi har set i antallet af nye smittede. Det aftvinger respekt, og de har vist alle andre danskere, hvor vigtigt det er at følge myndighedernes anvisninger, siger Per Laursen.

Når slagteriet genstarter produktionen, vil det i første omgang være på halv kraft, og så er det planen at trappe produktionen op efterhånden som det bekræftes, at smittekæderne er brudt.

Danish Crown vil også i den kommende uge kompensere for den manglende produktion i Ringsted ved at løfte kapaciteten på de øvrige anlæg i Danmark, står der i pressemeddelelsen.

Tilfreds tillidsrepræsentant 

Tillidsrepræsentant hos Danish Crown i Ringsted, Jan Bruno Christensen, er glad for, at der nu er lys for enden af tunnelen for ham og hans kollegaer.

- Bare det at man kender en dato, hvornår man forventer at starte op, det er fint, siger han til TV2 ØST.

Han er testet negativ for coronavirus, hvilket betyder, at han nu kan forlade sin selvisolation. Også det ser han frem til.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Jeg bor i lejlighed, og det er klart, at så spændende er det heller ikke at sidde heroppe, lyder det.

Da Danish Crown lørdag den 8. august meldte ud, at slageriet lukkede ned, blev der i første omgang sagt, at nedlukning ville vare en uge. Nu ender det så nærmere med en halvanden, hvis alt går vel. Det ser tillidsrepræsentanten positivt på.

- Hellere udsætte det i stedet for at starte op for så at lukke ned igen, siger Jan Bruno Christensen.