Forbund utilfreds med behandling af Danish Crown-ansatte: - Det begynder at ligne en heksejagt

Næstformand for Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, savner opbakning til Danish Crown-medarbejdere efter flere anmeldelser om brud på selvisolation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danish Crown har fået cirka 20 henvendelser om ansatte, der ikke overholder deres selvisolation. Nu advarer Fødevareforbundet NNF, der organiserer flere af Danish Crowns slagteriarbejdere, mod en heksejagt på slagteriets ansatte.

- Jeg synes, det begynder at ligne en heksejagt på vores medlemmer. Vi har faktisk en del medlemmer, der i helt legalt ærinde bevæger sig rundt i forbindelse med deres ferie, som er aftalt med både virksomhed og myndigheder, siger Jim Jensen, der er formand i Fødevareforbundet NNF.

Der er ifølge Danish Crown cirka 200 ansatte fra slagteriet i Ringsted, som ikke er sendt i selvisolation på grund af ferie eller andre årsager.

quote Min appel er bare, at pas nu på, det ikke bliver en heksejagt

Jim Jensen, formand i Fødevareforbundet NNF

Det er disse ansatte, næstformanden mener, jagten især går udover.

- Der er sådan en tendens til, at hvis man er slagterimedarbejder i Ringsted, så skal man næsten stå til ansvar for, at man går ned og køber en liter mælk. Det kan simpelthen ikke have sin rimelighed, lyder det.

Grædende ansat

Så sent som i dag har Fødevareforbundet NNF, ifølge Jim Jensen, fået en melding fra en grædende kvinde, der er ansat på Danish Crown og lige nu har ferie. Hun er blevet konfronteret på Facebook, fordi hun har lagt et billede op fra en strand.

- At hun bliver konfronteret med, at hun burde være hjemme og skulle være isoleret, det er simpelthen ikke rimeligt, siger næstformanden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slagteriet i Ringsted er på få uger blevet et nyt epicenter for coronasmitte. Lørdag morgen stod det klart, at yderligere 22 medarbejdere på slagteriet var testet positive, og dermed er 142 medarbejdere konstateret smittede med coronavirus.
Slagteriet i Ringsted er på få uger blevet et nyt epicenter for coronasmitte. Lørdag morgen stod det klart, at yderligere 22 medarbejdere på slagteriet var testet positive, og dermed er 142 medarbejdere konstateret smittede med coronavirus. Foto: Danish Crown

Er det ikke fint nok, at folk værner om den fælles sundhed ved at sørge for, at der bliver taget fat i de her medarbejdere, som ikke overholder selvisolationen?

- Jeg forstår godt den bekymring, der er i lokalsamfundet, når smittetrykket er så stort. Min appel er bare, at pas nu på, det ikke bliver en heksejagt. Pas nu på, at der er hold i de beskyldninger, man fremkommer med, og at der ikke kan ligge andre forklaringer, forklarer Jim Jensen.

Næstformanden understreger dog også, at medarbejdere, der trodser vejledninger om selvisolation, giver kæmpe problemer for alle.

- Og det må vi prøve at løse. Men det er ikke ret mange og kan nok tælles på en hånd, hvis de overhovedet findes, og det er der jo ingen, der har ført bevis for, siger han.

Kritiserer Danish Crown

Det er dog ikke kun borgeres henvendelser, som næstformanden er utilfreds med. Han mener ikke, at Danish Crown har håndteret sagen om henvendelserne godt nok.

- Når slagteriets kommunikationschef (Jens Hansen, red.) går på landsdækkende medier og siger, at de får mange henvendelser uden egentligt at fortælle, at det sagtens kan være, at mange af de her slagterimedarbejder er ude i et lovligt ærinde. Jeg synes ikke, det klæder en arbejdsgiver ikke at forsøge at slå ring om sine medarbejdere i denne her situation.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jens Hansen er pressechef hos Danish Crown.
Jens Hansen er pressechef hos Danish Crown. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, understreger over for TV2 ØST, at de ikke har haft nogen intention om at puste til ilden. Han fortæller desuden, at de har tjekket, om de ansatte, de har fået henvendelser om, har ferie eller ej.

- Vi får en meget konkret henvendelse fra TV2, der spørger, om det er rigtigt, og det svarer vi på, som vi forsøger at gøre, hver gang vi får henvendelser fra medierne, siger Jens Hansen.