Byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti skifter til Konservative

Byrådsmedlemmet Tina-Mia Eriksen fra Ringsted Kommune skifter fra Dansk Folkeparti til De Konservative. Sidste uge forlod to andre byrådsmedlemmer det kriseramte parti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Byrådsmedlemmet Tina-Mia Eriksen fra Ringsted Kommune forlader øjeblikkeligt Dansk Folkeparti og skifter i stedet til De Konservative. Det har hun netop meddelt i en pressemeddelelse.

- Jeg har efter megen overvejelse, over en længere periode, nu truffet beslutningen om at skifte til Det Konservative Folkeparti, som jeg fremadrettet vil repræsentere i Ringsted Byråd. At skifte parti er ikke et nemt valg for en politiker, men dette er en velovervejet beslutning, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er den rigtige, hvis jeg skal have mulighed for at gennemføre den politik, jeg står for lokalt.

Blevet mere borgerlig med årene

Tina-Mia Eriksen har været i politik i syv år, og i 2019 var hun også kandidat til Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Heino Hahn og John Pawlik
Læs også
DF mister to byrådsmedlemmer: - De er ved at lave en dødssejler
Heino Hahn og John Pawlik
Læs også
DF mister to byrådsmedlemmer: - De er ved at lave en dødssejler

Men nu skifter hun partibogstavet ud fra O til  C med begrundelsen om, at hun igennem årene er blevet mere borgerlig.

- Min holdning til skattepolitik og til at holde fast i en ansvarlig økonomisk politik er blevet styrket, mens jeg stadig også ønsker en stram samt realistisk udlændingepolitik. Vi lever i et meget nuanceret samfund, som kræver et parti med nuanceret politik på mange områder, og derfor skifter jeg nu, oplyser hun i pressemeddelelsen. 

Det er ikke en beslutning, der er truffet hen over natten, fortæller hun til TV2 ØST.

- Det har været en længere proces for mig og en masse overvejelser om, at det skulle ske, og det var bare nu, det skulle ske og nu, at det var rigtigt for mig at skifte parti og nu repræsenterer De Konservative, siger hun.

Godt samarbejde med Konservatives Andreas Karlsen

Hvorfor valget netop er faldet på De Konservative, har noget at gøre med Tina-Mia Eriksens samarbejde med den indtil nu eneste konservative i byrådet, Andreas Karlsen:

quote  Vi lever i et meget nuanceret samfund, som kræver et parti med nuanceret politik på mange områder, og derfor skifter jeg nu

Tina-Mia Eriksen, byrådsmedlem i Ringsted Kommune

- Jeg synes, Det Konservative Folkeparti gør det godt på landsplan med Søren Pape i spidsen, og når det kommer til det lokale, kan man ikke overse, at Konservative med Andreas Karlsen i spidsen har formået at skabe konkrete resultater på en række områder og er blevet en lokalforening med drivkraft og ambitioner for vores kommune, fortæller hun.

- Andreas Karlsen og jeg bliver en stærk, ambitiøs og ung duo i byrådet. Vi har i forvejen i flere år arbejdet sammen blandt andet til vores udvalgsmøder i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, og det samarbejde har også haft betydning for mit valg om at skifte parti.

Læs også
DF-ledelse affejer kritik: - Det har ikke et klap med politik at gøre
Læs også
DF-ledelse affejer kritik: - Det har ikke et klap med politik at gøre

Faktaboks om Tina-Mia Eriksen

  • Personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017: 165
  • Alder: 27
  • Beskæftigelse: Sygeplejerske
  • Politiske hverv: Byrådsmedlem i Ringsted Kommune, repræsenteret i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget samt Ældre- og Genoptræningsudvalget og medlem af den nyoprettede sociale investeringsfond.
  • Personlige stemmer til europaparlamentsvalget 2019: 6680  (2. suppleant )
  • Mærkesager: Flere sundhedstilbud i Ringsted Kommune, bedre vilkår for sociale udsatte borger og psykisk sårbare unge, tidlig indsats hos psykisk syge og en værdig politik for ældre.

Skulle arbejde tæt sammen med en familie

Tina-Mia Eriksen er medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget samt Ældre- og Genoptræningsudvalget og til dagligt arbejder hun som sygeplejerske i psykiatrien, Region Sjælland.

De to andre DF'ere i byrådet er Per Nørhave, viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget og hans søn Daniel Nørhave, som er formand for Kultur-og Fritidsudvalget. Samtidig er hustru og mor Jeanie Nørhave formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Ringsted og sekretariatschef for partiet på Christiansborg.

quote Der er ingen tvivl om, at jeg sidder med en familie – mor, far og søn, og det giver selvfølgelig nogle vanskeligheder

Tina-Mia Eriksen, byrådsmedlem i Ringsted Kommune

- Jeg har været rigtig glad for at være i Ringsted Byråd, og jeg har rigtig mange gode kollegaer. Der er ingen tvivl om, at jeg sidder med en familie – mor, far og søn, og det giver selvfølgelig nogle vanskeligheder. Der har været svært til tider. Det er altid svært, når man sidder med en familie helt alene, siger hun til TV2 ØST.

- De gør en del, og de har været en del af  DF i rigtig mange år, og de har også gjort en stor forskel for DF.

Mistede to byrådsmedlemmer sidste uge

Det er ikke mere end knap en uge siden, Dansk Folkeparti mistede to andre byrådsmedlemmer fra Vordingborg Kommune, da Heino Hahn og John Pawlik, forlod partiet til fordel for Nye Borgerlige. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Begge medlemmer havde fået nok af en egenrådig partiledelse, der ikke lytter til baglandet, og står fuldstændig i stampe.

- De er ved at lave en dødssejler derinde (på Christiansborg, red.) Det er jeg ked af. Vi kan bare ikke forene os med Dansk Folkeparti mere, lød det fra John Pawlik.

De to byrådmedlemmers afsked er ikke uden betydning for det partiskifte, som Tina-Mia Eriksen nu foretager:

quote Det er hårdt at se et parti have den modgang, det har, og det kan helt sikkert også mærkes i interne rækker

Tina-Mia Eriksen, byrådsmedlem i Ringsted Kommune

- Selvfølgelig har alt det interne kaos, der har været, haft en indflydelse på det. Det er hårdt at se et parti have den modgang, det har, og det kan helt sikkert også mærkes i interne rækker. Ud over det er jeg blevet mere borgerlig med tiden, og jeg kan føle, at det bare er det rigtige valg, når jeg kan høre, at det, der bliver udtalt i medierne, går mig på, siger hun til TV2 ØST.

Da de to tidligere Vordingborg-DF'ere forlod partiet var det med en kras kritik af Dansk Folkepartis ledelse. Sådan bliver Tina-Mia Eriksens exit ikke, fastslår hun.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at de gik på den måde, de gjorde. Jeg håber da, at det her kan blive mere fredeligt. Der sker rigtig meget internt lige nu, som jeg godt kan forstå påvirker folk. Men jeg er nok en smule mere kedelig end dem i Vordingborg, siger Tina-Mia Eriksen.

DF i krise

Nedturen for Dansk Folkeparti er markant i disse dage.

Målingerne har ikke rettet sig opad igen efter valgnederlaget sidste år, hvor DF blev rundbarberet fra 37 til 16 mandater, og der har været rumsteren i partiets bagland lige siden valgnederlagene for et år siden.

I sidste uge sagde en Megafon-måling for TV2 og Politiken tilmed, at 20 procent af dem, der faktisk stemte DF ved folketingsvalget, ville være mere tilbøjelige til at stemme på regeringen, hvis der var valg nu.

Tidligere på måneden var Dansk Folkepartis tidligere europaparlamentsmedlem Anders Vistisen ude med en sønderlemmende kritik af partiet og dets ledelse. Her sagde han blandt andet, at partiet flakkede rundt uden retning.

Det hele blev for meget for Pia Kjærsgaard i weekenden, som har kommenteret på nedturen med ordene: Partiet skal være klar til et generationsskifte. 


Nyhedsoverblik